Anunțul din Rusia despre vaccinul împotriva noului virus. Ce se întâmplă cu testarea

Anunțul din Rusia despre vaccinul împotriva noului virus. Ce se întâmplă cu testarea
Rusia, anunț despre vaccinul împotriva noului virus

Ce anunț a făcut Rusia despre vaccinul împotriva noului virus? Ce se întâmplă cu testarea și care sunt detaliile oferite de către specialiști?

Rusia, anunț despre vaccinul împotriva noului virus

În Rusia se pregătește testarea pentru vaccinul împotriva COVID-19! Primii voluntari umani au fost adunați, iar studiile vor începe la finele lunii iunie. Dezvoltatorul-șef al acestui proiect se va afla în mijlocul celorlalți specialiști pentru a superviza totul. Lucrările pentru prepararea biologică au început încă din luna februarie la Vector Institut, principalul centru de cercetare în domeniul virologiei și biotehnologiei din Rusia, cu sediu în cel mai mare oraș din Siberia. Cercetătorii au anunțat la începutul lunii aprilie că vaccinul a trecut cu bine peste testele pe șoareci și dihori, iar acum se pregătesc ultimele detalii pentru testarea pe oameni.

Prima etapă indică faptul că 60 de persoane vor participa, a declarat directorul Institutului ectorial. Subliniem că numeroase persoane din orașul Novosibirsk și alte regiuni rusești și-au oferit serviciile ca voluntari. Lista subiecților este deja pe masa cercetătorilor, iar unii din membrii echipei care lucrează la vaccin, precum și dezvoltatorul principal, sunt printre voluntari. Oamenii de știință „sunt încrezători în eficacitatea și siguranța” agentului pe care îl pregătesc, a spus Maksyutov. Deși testarea va începe cu pași repezi, acest lucru nu înseamnă că Rusia va avea vaccinul instantaneu.

Rusia, pregătită de testarea vaccinului împotriva COVID-19 pe oameni
Rusia, pregătită de testarea vaccinului împotriva COVID-19 pe oameni

Când va fi gata vaccinul pentru consumul în masă?

„În principiu, vaccinul [rus] pentru consumul în masă nu ar trebui să ajungă mai devreme decât septembrie”, a declarat Netesov, care conduce acum laboratorul de microbiologie și virologie la Universitatea de Stat Novosibirsk, conform RT.