Anunţul dimineţii pentru românii săraci. Se dublează suma voucherelor sociale în această lună
Este anunţul dimineţii pentru romanii săraci după ce s-a aflat că voucherele sociale vor fi alimentate mai devreme. Deși se vehiculase că vor fi alimentate în luna marte, sumele vor intra pe carduri începând cu 20 februarie. În plus, se dublează suma voucherelor sociale în această lună.
Vești bune despre voucherele sociale. Sumele care vor intra pe carduri vor fi duble
Voucherele Sociale 2023 cu care românii vulnerabili pot cumpăra alimente sau hrană caldă vor fi acordate pe toată durata anului 2023 în șase tranșe a câte 250 de lei fiecare.
Deși initial se anunțase o întârziere a primei tranșe, se pare că aceasta va fi virată începând cu 20 februarie, conform România TV.
Prima tranșă va fi de 500 de lei. Vor mai urma încă 5 tranșe a câte 250 de lei în acest an
Voucherele sociale 2023 se acordă românilor cu posibilități financiare limitate pentru a putea cumpăra alimente. Astfel, românii defavorizați vor primi suma de 500 de lei, aferentă pentru cumpărături pe două luni, odată cu prima tranșă.
Cei 500 de lei fac parte din cei 1.500 de lei alocați pentru categoriile vulnerabile din România, astfel că sumele ar urma să fie distribuite în șase tranșe.
Voucherele sociale 2023, livrate în 6 tranșe
„La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni”, anunțau reprezentanții Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene despre voucherele sociale 2023.
Cardurile destinate achiziționării de alimente pot fi folosite doar de către beneficiari. Doar în cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la magazin pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința cardul unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate al beneficiarului.
Cine poate beneficia de voucherele sociale 2023
Cine se va putea bucura de cei 1.500 de lei:
-Persoanele fără adăpost,
-familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
-familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
-familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
-pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
–persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.