Anunțul despre pensii, făcut cu puțin timp în urmă. Ministrul Muncii: „Trecem printr-o situaţie delicată, dar pensionarii nu trebuie să…”

Anunțul despre pensii, făcut cu puțin timp în urmă. Ministrul Muncii:
Violeta Alexandru, presedinte interimar al organizatiei PNL Bucuresti, participa la sedinta Biroului Politic National al Partidului National Liberal (PNL), joi 24 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Într-o intervenție telefonică la Digi Fm, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a asigurat că există bani pentru pensii și pentru prestațiile sociale, astfel încât pensionarii nu trebuie să-și facă nicio problema cu privire la o posibila întârziere a acestora. .

Banii pentru pensii sunt planificați în buget

În ciuda situației grea cu care se confruntă economia națională, Violeta Alexandru a menționat că se va face tot posibilul ca acești bani să ajungă, dacă se poate, chiar mai devreme decât de obicei.

Banii pentru pensii sunt planificaţi în buget. Încercăm o variantă în funcţie, în schimb, de mai mulţi factori, parte dintre ei au legătură cu încasările în buget, dar facem toate eforturile să aducem pensiile pensionarilor chiar mai devreme decât data obişnuită pentru luna aprilie, pentru luna de sărbători pascale.

Categoric da, sunt fonduri în buget pentru plata pensiilor şi a prestaţiilor sociale, încercăm ca ele să ajungă până în Paşte (19 aprilie – n. r.) la toţi pensionarii, ca să aibă o minimă linişte pentru a-şi petrece sărbătorile. Sigur că azi trecem printr-o situaţie delicată, dar pensionarii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că nu există riscul neplăţii pensiilor. Nu vom ţine de calendarul de plată şi încercăm ca ele să ajungă chiar mai devreme”, a afirmat ministrul Muncii, la Digi FM.

Prestațiile sociale vor ajunge în timp util

Potrivit Agerpres, ministrul Muncii a asigurat că și prestațiile sociale vor ajunge la timp pentru persoanele în cauză.″În legătură cu prestaţiile sociale, sunt prevăzuţi bani în buget pentru plata acestora. E o perioadă foarte grea pentru toate aceste categorii şi suntem responsabili cu privire la acoperirea plăţii, pentru a ne respecta obligaţiile. O parte din fondurile pe care noi le capacităm acum vin şi din partea Comisiei Europene: în paralel cu efortul naţional, ministrul Fondurilor Europene este într-o continuă legătură cu reprezentanţii Comisiei, pentru a beneficia prompt şi de sprijinul pe care Comisia Europeană îl acordă tuturor statelor membre, inclusiv României”, a precizat Violeta Alexandru.