Anunțul despre Ion Țiriac care schimbă totul. De ce nu mai este cel mai bogat român și cine i-a luat locul
Schimbare în clasamentul celor mai bogați români! Ion Țiriac nu mai ocupă locul 1. Cine l-a detronat și de ce a scăzut în clasament, după ani în care a stat pe podium?
Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român
Ion Țiriac are 80 de ani și este unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști de la noi. După ce a ocupat de câteva ori locul I în clasamentul celor mai bogați, acesta a fost detronat de Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, care se ocupă de roboți software. Țiriac are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari și a fost poziționat în topul miliardarilor din lume pe locul 2.276 din cei 2.816 oameni de afaceri. Daniel Dines, cel care i-a ocupat locul încălzit bine de Țiriac, are o avere de 1,4 miliarde de dolari, iar în 2019 era prezentat de către revista Forbes ca fiind primul miliardar din afaceri cu roboți software. Afaceristul a povestit că proiectul său are în vizor tehnologia automatizată sau crearea de roboți care înlocuiesc forța de muncă umană, povestind ulterior că a ajuns la performanțele de azi alături de echipa sa.
”Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer pentru fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană. Secretul creșterii rapide este că am avut un fundament bun, o tehnologie bună care a răspuns la nevoile pieței. Pe lângă acest lucru, dezvoltarea atât de rapidă are de-a face cu abordarea, cu mentalitatea – noi am crezut cu tărie că putem fi lider global”
Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath
Începutul companiei sale de succes
„Primul client al UiPath a fost în 2014, când o companie de BPO din India a venit la noi şi a spus că fac un proiect-pilot cu unul din competitorii noştri, dar că aceştia sunt foarte scumpi şi nu prea receptivi la sugestiilor lor. Testând ce facem noi, au văzut că se potrivea bine nevoilor lor. Am trimis trei oameni în India, inclusiv Marius (Tircă – n.red., al doilea fondator), unde au stat trei luni şi am înţeles în sfârşit piaţa. Ne-am dat seama că noi aveam produsul bun, dar eram într-o piaţă greşită. A fost noroc, un moment excepţional pentru noi. Dacă se intâmpla cu 2 ani mai deveme nu am fi avut un produs pregătit. Competitorii noştri ar fi avut timp să fie în faţă şi să sugrume piaţa”
Daniel Dines (Sursa:zf.ro)