Anunțul așteptat de toți românii! Ce se întâmplă, de fapt, cu numărul infecțiilor cu COVID-19

Anunțul așteptat de toți românii! Ce se întâmplă, de fapt, cu numărul infecțiilor cu COVID-19
Anunțul așteptat de toți românii! Ce se întâmplă, de fapt, cu numărul infecțiilor cu COVID-19

Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat la Digi 24 că cifrele oficiale în ce privește evoluția pandemiei în România indică faptul că am trecut de vârf. Moldovan a spus că suntem pe o pantă descendentă. Acesta a adăugat că românii vor putea merge în concediu, însă cu respectarea măsurilor de prevenție.

Horațiu Moldovan: ”Suntem pe o pantă descendentă”

„Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic. Suntem pe pantă descendentă”, a spus Horațiu Moldovan.

Întrebat fiind în legătură cu teoria medicului italian cum că virusul nu mai există, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a afirmat că este evident că și România se află într-o zonă mai confortabilă în ce privește evoluția virusului, care se suprapune cu evoluția sezonieră a infecțiilor virale respiratorii.

„Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald.

Urmează probabil o diminuare semnificativă a acestor infecții”, a mai precizat secretarul de stat.

Cum se vor putea efectua concediile

De asemenea, Horațiu Moldovan a precizat că vor putea fi făcute concedii, dar cu respectarea măsurilor de prevenție: adică cu măști și cu evitarea aglomerărilor.

Cum va arăta viața noastră aproape de normalitate? Aglomerările sunt cel mai mare risc, a subliniat Horațiu Moldovan.

„Să păstrăm distanța socială, să evităm aglomerările, să promovăm altă abordare a evenimentelor sociale, atunci lucrurile vor merge spre bine”, a mai adăugat Horațiu Moldovan.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în țara noastră au fost înregistrate alte 119 noi cazuri de îmbolnăvire. Menționăn că este cel mai mic bilanț al infecțiilor în decurs de 24 de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI