Anunț în noapte pentru pensionarii din România. Cine primește 700 de lei în plus la pensia de la 1 iulie

Anunț în noapte pentru pensionarii din România. Cine primește 700 de lei în plus la pensia de la 1 iulie
Ce categorie de pensionari vor primi un ajutor de 700 de lei

Guvernul României a anunțat mai multe măsuri sociale pentru ca românii să poată trece mai ușor peste criza economică în care se află România. Astfel, anunțul a fost făcut în noapte, după încheierea ședinței coaliției, iar o parte din acesta îi vizează pe pensionarii din România. Printre alte măsuri, s-a anunțat și cine primește un ajutor unic de 700 de lei la pensia de pe 1 iulie.

Anunț pentru pensionarii din România. Cine primește un ajutor unic de 700 de lei și de când

Guvernul a anunțat lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice menite să ajute populația cu venituri mai mici. Astfel, guvernul nu a uitat nici de pensionari.

„Am decis astazi, în cadrul Coaliției de guvernare, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Ce pensionari vor beneficia de ajutorul unic de 700 de lei

Printre celelalte măsuri, una îi vizează direct pe pensionarii cu pensii mai mici de 2000 de lei. Aceștia vor primi de la stat un ajutor unic în valoare de 700 de lei. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că măsurile vor fi aplicate de la 1 iulie.

În plus, Guvernul României va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

-suspendarea angajărilor la stat;

-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Amânarea ratelor la bancă cu 9 luni

De asemenea, o altă măsură luată de Guvern și anunțată de premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru ajutarea românilor să treacă peste această perioadă grea este aceea de amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci. De această măsură vor beneficia cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

O ală măsură adoptată de Coaliția de guvernare este acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

Cât a durat ședința coliției de guvernare

Ședința coaliției de guvernare a început astăzi la orele 18:00 și s-a încheiat în jurul orei 21:00. În cadrul ședinței, liderii PNL, PSD și UDMR au discutat măsurile pe care urmează să le ia Guvernul, precum și stadiul implementării PNRR.

Pe ordinea de zi s-au aflat și cererile PSD de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, precum și introducerea impozitării pregresive. Ministerul Finanțelor urmează să finalizeze, în câteva zile, analiza privind modificările Codului Fiscal, care ar urma să intre în vigoare de anul viitor.