Anunț important pentru românii care călătoresc în Grecia și Bulgaria. Cât timp vei aștepta la vamă, de fapt
Grecia și Bulgaria se află în impas. Din cauza timpul îndulegat pe careturiștii sunt obligați să îl petreacă la punctele de frontieră,e posibiș ac acestora să le plece și anumiți vizitatori. Deși erau destinațiile preferate de către români, această situaie neplăcută i-a determinat pe românii noști să se reorienteze spre alte destinații.
Românii, blocați pe drumul spre vacanță
MAE precizează că, în prima parte a zilei de sâmbătă, timpii medii de aşteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria şi Republica Elenă sunt între 30-40 de minute. Pare puțin, dar au fost situații când turiști au fost nevoiți să aștepte și câte nouă ore. Așteptările i-au înfuriat pe turiștii care se arată deosebit de deranjați de această situație.
Pentru a facilita timpul așteptat, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de frontieră către Republica Bulgaria sau către Republica Elenă şi să se asigure că deţin combustibil, apă, alimente sufiente pentru astfel de situaţii.
Cetățenilor români ce revin în România li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, atunci când turiştii români revin în România şi aleg să intre în ţară prin PTF de la podul Giurgiu-Ruse.
Informează-te înainte să pleci la drum
Când pleci la drum, este foarte important să fii bine informat. Astfel că trebuie să știi că achiziţionarea din timp a vinietelor electronice şi achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.
De asemenea, Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă, li se recomandă să întreprindă măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare şi a stabilirii programului de lucru al conducătorilor auto, prin luarea în considerare a unor timpi de aşteptare considerabil măriţi la trecerea frontierelor.
Chiar dacă turismul rutier are un rol esențial, turiștii încep treptat sî renunțe la vacanțele din Grecia și optează pentru destinații cu mai puține peripeții.
Citește și: Cât de scumpă este benzina în Grecia, față de Bulgaria sau România. Turiștii trebuie să știe