Anunț important pentru români. Cine primește 15.000 de lei de la Guvern, pentru ce sunt banii

de: Ștefan R. Apostol
25 09. 2024

În ultima lună, cel puțin, România a trecut printr-o perioadă grea, cu cantități mari de apă și inundații. Județele Galați și Vaslui au fost sub stare de stare de alertă, iar acum vine și un anunț important pentru români. Conform autoritățile, se precizează cine primește 15.000 de lei de la Guvern, precum și pentru ce sunt banii.

România a trecut printr-o perioadă grea, de inundații

Ultima lună, din păcate, a adus dezastre în anumite zone din țară. Viiturile din aceste zile au lăsat în urmă pagube materiale, case distruse, și oameni rămași fără aproape nimic.

După cum aflam, ANM anunța coduri galbene de ploi și vijelii în județele Galați și Vaslui pentru următoarele 24 de ore.

În același timp, autoritățile declanșau starea de alertă în aceste județe, ca urmare a acestor viituri și inundații. În aceeași măsură, autoritățile sunt în alertă, fiind vorba de un risc de viitură pe Dunăre.

Ministerul Finanțelor vine cu un anunț important pentru români

Deși premierul promitea sume de bani pentru fiecare sinistrat, vine acest nou anunț important pentru români, enunțat chiar de ministrul Marcel Boloș.

Conform oficialului, familiile de sinistrați, care aua vut de suferit de pe urma inundațiilor, vor beneficia de sume considerabile, sub forma unui ajutor de urgență:

„Am o veste importantă pentru românii afectaţi de inundaţii: în şedinţa de Guvern de astăzi vom aloca suplimentar 35 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru ca fiecare familie care şi-a văzut casa lovită de urgie..”, spune ministrul Marcel Boloș.

Cine primește 15.000 de lei de la Guvern

Conform datelor autorităților, nu se știe la acest moment care este numărul total de persoane care au avut de suferit de pe urma inundațiilor, dar, așa cum explică Marcel Boloș, s-a aflat cine primește 15.000 de lei de la Guvern:

„(..) fiecare familie care şi-a văzut casa lovită de urgie va primi un ajutor de urgenţă de 15.000 lei.

Sprijinul va putea fi folosit pentru achiziţionarea unor bunuri de bază în gospodărie, precum maşină de spălat, aragaz sau frigider. De asemenea, suma va putea fi utilizată pentru a cumpăra combustibil pentru încălzire sau gătit.

Ajutorul se alocă suplimentar celor 10.000 lei pe care i-am acordat deja pentru nevoile imediate”, a scris Marcel Boloş midercuri într-un mesaj pe Facebook.

Deși există o mare problemă la bugetul de stat, ministrul spune că banii au fost deja alocați, astfel că în perioada următoare se va începe distribuirea sumelor către famiile de sinistrați din zonele afectate grav de viituri.