Anunț important pentru profesorii care oferă meditații. Decizia luată de Minister: s-a dat interzis
Veste extrem de importantă pentru cadrele didactice românești care își oferă serviciile academice în privat. O anumită categorie de profesori ar putea primi amenzi usturătoare, dacă nu respectă aceste reguli. Ce se întâmplă cu dascălii care oferă meditații.
Pedepsele pe care le vor suporta profesorii agresivi cu elevii
Profesorii agresivi, cei care apelează la orice tip de violență, fie de ordin fizic, emoționat sau verbal, vor primi sancțiuni incredibile și pedepse aspre, anunță oficialii de la Ministerul Educației.
Conform proiectului legilor Educaţiei, învățătorii, profesorii și toate cadrele didactice din România care prezintă un comportament neadecvat în timpul orelor de curs și abuzează emoțional sau fizic elevii ar putea să primească amenzi dure și să fie excluşi din învăţământ pentru o perioadă de 10 ani.
De asemenea, același proiect interzice profesorilor să dea meditaţii propriilor elevi, întrucât sancţiunile se pot transforma în avertismente sau desfacerea contractelor de muncă.
Mai mult de atât, profesorii care fac obiectul unor verificări să nu mai predea la școală pe durata anchetei interne.
Pe data de 27 ianuarie, Ligia Deca, ministrul Educației, anunța publicarea „Proiectului de ordin de ministru privind structura anului şcolar 2023 – 2024”, în consultație publică cu toți factorii implicați, sindicatele profesorilor, asociațiile de elevi și asociațiile de părinți a acestora, fiind regăsit pe site-ul ministerului.
Citește și Anunţul zilei pentru părinţi şi elevi. Ministerul Educaţiei pregăteşte o nouă vacanţă de primăvară
Ce se întâmplă cu proiectul „Masă Caldă” din instituțiile de învățământ
Cu toate acestea, negocierile din cadrul coaliției de guvernare pe aceste teme nu ar fi ajuns la un numitor comun, vorbind de dezbaterile privind noua Lege a Educației.
Membrii Partidului Național Liberal ar fi insistat asupra anumitor aspecte neregăsite sau modificate în noul proiect propus de Sorin Cîmpeanu, în primă fază, și acum de Ligia Deca.
Printre măsurile la care liberalii nu vor să renunțe este cel legat de bursele elevilor și dezvoltarea în continuare a sistemului de învățământ dual în instituțiile postliceale și universitare, conform unor surse din interiorul PNL.
De asemenea, cei din PNL nu vor să renunțe la programul „Masa caldă” din şcoli, însă numele acestuia ar putea suferi anumite modificări, devenind proiectul „Masa Sănătoasă”, un program extins la care să poată accede cel puțin 1 milion de elevi.