Anunț important pentru pensionarii români! Ce se întâmplă cu talonul de pensie. Modificări la Casa de Pensii

Anunț important pentru pensionarii români! Ce se întâmplă cu talonul de pensie. Modificări la Casa de Pensii
Anunț pentru pensionari: schimbări în ceea ce privește talonul de pensie

Schimbări la Casa de Pensii. Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, introduce un nou amendament la legea pensiilor: posibilitatea ca bătrânii să aibă talon de pensie în format electronic.

Anunțul fostului ministru al Muncii: Bătrânii pot primi talonul de pensie în format electronic

Fostul ministru al Muncii a anunțat pe pagina de Facebook faptul că, de acum, pensionarii au posibilitatea să primească, pentru cei care au cont în care li se virează pensia, talon în format electronic. Oficialul a menționat că se preocupă intens de modernizarea României. „Pentru cei care m-au întrebat despre intenția mea de a amenda legea pensiilor pentru a include posibilitatea, pentru pensionarii care primesc pensia în cont, de a avea, dacă doresc, talonul în format electronic, am o informație simplă: am terminat. Scriind la text, după toate discuțiile avute, m-am gândit și la posibilitatea – în condițiile unui precedent dat de schimbul de date.

(ANAF/Ministerul Finanțelor – Casa Națională de Pensii) – ca medicii de familie să poată verifica, prin acces direct în baza de date a CNPP, anumite informații despre pensionarii care solicită, de exemplu, rețete compensate. Aici nivelul de compensare pentru rețeta de medicamente este dependent de cuantumul pensiei, de aceea pensionarii trebuie să prezinte medicului talonul. Sincer, nu talonul în sine interesează ci informația. Atunci înseamnă că asta trebuie să rezolvăm pentru a scăpa, într-o zi, de talon. Cei care doresc.

Eu, sincer, la subiectul accesului unei instituții/unui furnizor de servicii acreditat/validat printr-un contract cu o instituție publică la baza de date a unei alte instituții, pe cuvânt dacă înțeleg argumentele contra. Ar însemna o povară în minus pentru pensionar dacă nu ar mai fi nevoit să aducă mereu talonul. În celelalte servicii medicale contează exclusiv calitatea de asigurat iar personalul medical se informează printr-un sistem electronic (SIUI) doar cu privire la calitatea de asigurat.

„Oamenii nu ar trebui să aștepte după serviciile statului”

Nu intenționez să încarc niciun medic de familie cu mai multă birocrație, ceea ce mă preocupă este modernizarea României. Un obiectiv care se atinge prin digitalizare și, nu o să vă surprindă, prin mai multă muncă, mai mult efort din partea furnizorilor de servicii pentru simplificarea vieții beneficiarilor. Mă gândesc.

Eu îi înțeleg pe acești oameni. Despre pensionari vorbesc. După o viață de muncă, vrei respect din partea statului. Talonul mov nu va veni, orice am face, prompt. Vom sta după el. Pentru pensionarii care folosesc sistemul bancar, nu ar trebui să mai aștepte poștașul sau să verifice constant cutia poștală. De ce să aștepte? Sunt oameni care folosesc tehnologia. Singuri sau ajutați de cei din familie. Oamenii nu ar trebui să aștepte după serviciile statului. Statul nu le face o favoare”, a notat oficialul pe contul de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI