Anunț important pentru pensionarii care primesc pensia pe card. La ce comisioane să fii atent
Pensionarii trebuie să fie mai atenți la anumite comisioane! Ce trebuie să ia la cunoștință cei de vârsta a treia care primesc pensia pe card! Anunțul oficial care îi pune în gardă pe mulți.
Anunț pentru pensionarii care primesc pensia pe card
Milioane de pensionari își primesc pensiile pe card începând cu 2019, măsură care ar urma să facă economii substanțiale la buget, conform declarațiilor lui Eugen Teodorovici din 2018. Cu toate astea, există avantaje și dezavantaje pentru beneficiarii sumei lunare în cauză. Părțile negative sunt comisioanele suportate de pensionarii care și-au făcut carduri la bănci. Din anul 2019, pensiile au început să fie virate prin bănci. Ministrul de Finanțe a spus că cele 600 de milioane de lei care sunt cheltuiți anula pentru expedierea pensiilor prin intermediul Poștei Române pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.
Partea negativă este, însă, că trecerea pe card are și ea unele costuri. Conform analizei făcute de bancherul.ro, din 21 de bănci, 6 percep comision pentru emiterea cardurilor de debit. Din păcate, o problemă intervine pentru cei care locuiesc în mediul rural. Din păcate, aceștia se confruntă cu punctele POS lipsă la magazine, lucru care îi împiedică să cumpere bunurile necesare. Subliniem faptul că pentru plata lunară a pensiilor CNPP plătește 1,85 de lei în cazul cardurilor și conturilor curente și 11 lei la plata unei pensii prin Poștă. Uzual, comisionul de administrare a unui cont curent este în media de 4,2 de lei/lună.
Adevărul despre pensii
„Dacă este să vorbim despre procedura privind dezechilibre macroeconomice, avem acum trei ţări cu dezechilibre excesive şi zece ţări cu dezechilibre. Ciprul, Grecia şi Italia au dezechilibre excesive, au avut şi anul trecut. În acelaşi timp, Germania, Spania, Franţa, Croaţia, Irlanda, Olanda, Portugalia, România şi Suedia înregistrează dezechilibre. Singura diferenţă comparativ cu anul trecut este că în Bulgaria au fost acum corectate. Sofia a înregistrat progrese importante în consolidarea guvernanţei sectorului financiar, datoria corporativă a scăzut, s-a diminuat şi ponderea creditelor neperformante”
Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene