Anunț foarte important de la ANAF. Încep controale drastice. Cine este vizat

Anunț foarte important de la ANAF. Încep controale drastice. Cine este vizat

De la momentul izbucnirii actualei crize epidemiologice, guvernul condus de Ludovic Orban a emis diferite Ordonanțe de Urgență prin care s-au suspendat controalele fiscale pentru diferitele companii, controale făcute de ANAF.

Anunț foarte important de la ANAF pentru companiile românești

Odată cu relaxarea măsurilor luate în martie de guvern, inclusiv controalele ANAF-ului au fost reluate, iar companiile vizate, în primă fază, sunt companiile afiliate, acestea având obligativitatea de a avea un dosar al prețurilor de transfer. ANAF-ul a anunțat că aceste dosare vor fi verificate în următoarea perioadă. De obicei prima procedură a ANAF la controalele făcute este acela de a verifica aceste dosare al prețurilor de transfer.

Încep controale drastice. Cine este vizat de ANAF

Este posibil, afirmă oficiali ai ANAF, ca în această perioadă a relaxărilor, companiile afiliate să piardă din atenție acest aspect, și de aceea au decis să anunțe în prealabil pentru a nu-i lua chiar pe nepregătite. În orice caz, lipsa acestor dosare poate duce la amenzi consistente și chiar la procedurea de poprire pe conturile companiilor găsite în neregulă. Consultații financiari din piață au declarat că „au fost și contribuabili care, pe parcursul stării de urgență, au avut suspendat controlul fiscal pentru întocmirea dosarului prețurilor de transfer, dar asta nu împiedică ANAF să facă acest gen de controale”.

Anunț foarte important de la ANAF. Încep controale drastice. Cine este vizat
Anunț foarte important de la ANAF. Încep controale drastice. Cine este vizat

Conform ANAF, aceste dosare aveau ca termen limită 25 martie, dar criza care a venit peste noi a suspendat procedurile de depunere a dosarelor. Aceeași analiști din piață au mai declarat că nu au mai văzut controale, în ultima vreme, la companii afiliate  în care să nu se solicite dosarul prețurilor de transfer. ”Autoritățile, deja, au o practică foarte dezvoltată pe zona aceasta și este un subiect care e, în continuare, foarte interesant pentru ei.” Conform legislației în vigoare există un termen de depunere, mai ales pentru companiile mici și medii, termenul de prezentare a dosarului fiind mai lung, între 30 și 60 de zile calendaristice, dar cu posibilitatea prelungirii o singură dată, cu încă 30 de zile.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI