Anunț de ultimă oră pentru elevii din România. Ministrul Educaţiei: ”Aş vrea să adaug o precizare importantă”

Sorin Cîmpeanu anunță și ore de consolidare

După anunțarea începerii semestrului doi din 8 februarie, fizic, Sorin Cîmpeanu a venit cu noi informații. În afară de orele de recuperare a materiei, ministrul spune că noua OUG va mai cuprinde și alte reglementări. Ministrul Cîmpeanu mai anunța că profesorii vor fi plătiți cu 100 de lei impozabili pe ora de recuperare. Orele de recuperare vor fi stabilite în cadrul școlilor, cu reglementările emise de ministru.

Ministrul Cîmpeanu anunță și ore de consolidare

Ministrul Cîmpeanu anunța decizia fermă de revenire din 8 februarie la cursuri fizic, fiind exclusă varianta hibrid. În același timp, prin decizia de ministru, se hotărăște demararea cursurilor recuperatorii, plătite profesorilor cu 100 de lei impozabili și stabilite în școli, pe baza noilor reglementări.

Ultima decizie, vine ca și completare a celor deja anunțate, și vor fi cuprinse în noua OUG care va fi emisă zilele acestea. Ministrul Cîmpeanu anunță că noua OUG va cuprinde și cursurile de consolidare, adică de aprofundare a materiei predate.

”Facem precizarea că aceste acţiuni, deci posibilitatea de plată, se referă şi la consolidarea materiei. Deci, dacă un cadru didactic consideră că a predat absolut totul şi că elevii au asimilat absolut tot ce a predat, este liber ca prin aceste ore să facă acţiuni de consolidare a materiei.”, a declarat Ministrul Cîmpeanu.

Noile precizări vin ca și completare la cele deja emise de Sorin Cîmpeanu, cu privire la bonificația profesorilor pentru orele recuperatorii. Sorin Cîmpeanu anunța că aceștia vor fi remunerați, în plus, cu 100 de lei impozabili, pentru orele de recuperare.

Ministrul anunță alocarea de fonduri către minister

Ministrul Cîmpeanu a anunțat că s-au alocat, în cele din urmă, sume pentru acest ”Program naţional de acţiuni remediale”. Sumele, conform declarațiilor, se ridică la aproximativ 144 de milioane de lei. Cîmpeanu a spus că acești bani provin din fonduri europene, pentru învăţământul primar şi gimnazia.

La aceste sume se mai adaugă alte 96 de milioane de lei din programul Romanian Secondary Education pentru licee. Proiectul în cauză, mai spune Sorin Cîmpeanu, este derulat în parteneriat cu Banca Mondială.

”Aş vrea să adaug o precizare importantă. Sigur că el se numeşte Program naţional de acţiuni remediale. Avem deja o Ordonanţă de Urgenţă pe care o avem în lucru. Dorim să o promovăm în şedinţa de miercuri, cel puţin în primă lectură.

(..) Cu alte cuvinte, cei mai buni profesori, din cele mai bune şcoli, la cele mai bune clase, vor avea acces la aceste ore remediale. Remediale cu valenţe de consolidare a materiei predate şi de creştere a performanţei”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI