Anunț de ultimă oră pentru elevi și profesori. Cum vor funcționa școlile în următoarele 14 zile

de: Rosu Ioana
02 11. 2020

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti a anunțat că se va reuni astăzi pentru a discuta scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele două săptămâni.

Cum vor învăța elevii în următoarele două săptămâni

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, a anunțat în cursul serii de duminică faptul că nu se vor impune restricții noi, rămânând de actualitate cele deja impuse în contextul epidemiologic actual. Acesta a explicat că, în condițiile în care rata de incidență rămâne de trei cazuri la mia de locuitori, nu este loc de măsuri de relaxare, dar nici de restricții noi.

Pe de altă parte, prefectul Bucureștiului a subliniat faptul că școala se va desfășura tot în mediul online.

”Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Noi am avut o şedinţă pregătitoare cu principalele structuri reprezentate în Comitet.

Am solicitat puncte de vedere de la toate structurile reprezentate în Comitet şi vă pot spune că, în unanimitate, ideea este că vom menţine măsurile care deja au fost adoptate prin hotărârea trecută, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta, numărul de pacienţi depistaţi pozitivi îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare.

Este foarte clar că nu vom adăuga noi măsuri restrictive. Vom menţine măsurile care sunt la această dată în vigoare”, a fost declarația lui Berbeceanu.

Ce spune Inspectoratul Școlar despre această situație

De asemenea, Inspectorul Școlar General al Capitalei, Ionel Pușcaș a confirmat că astăzi se va vota prelungirea funcționării școlii în mediul online, ca prevenție împotriva transmiterii comunitare a noului coronavirus. Acesta a dezvăluit că prioritară este sănătatea elevilor și a familiilor lor, motiv pentru care se va face tot ce trebuie pentru siguranța acestora.

„Comunicarea pe marginea unei hotărâri cu privire la scenariul de funcționare a scolilor este atributul biroului de comunicare a comitetului pentru situații de urgență în subordinea căruia ne aflam.

Dar, în principiu noi (ISMB) suntem responsabili, dorim să protejăm elevii și familiile acestora, dorim să ne îngrijim de sănătatea fizică a populației și susținem, până la stabilizarea situației epidemiologice, rămânerea elevilor în siguranță acasă și funcționarea în online.

În același timp, avem în vedere perfecționarea activităților de învățare în online, prin îndrumarea cadrelor didactice și prin proiectele derulate pentru susținerea învățării de acasă.

Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfășuram activitatea luni și în zilele următoare … cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu Covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, a declarat Ionel Pușcaș.