09 iun. 2020 | 11:13

Anunț de ultimă oră! Monica Anisie: Orele de curs ar putea avea loc în corturi. Ce alte schimbări îi așteaptă pe elevi

Știri generale
Anunț de ultimă oră! Monica Anisie: Orele de curs ar putea avea loc în corturi. Ce alte schimbări îi așteaptă pe elevi
Anunț de ultimă oră! Monica Anisie: Orele de curs ar putea avea loc în corturi. Ce alte schimbări îi așteaptă pe elevi

Pandemia de COVID-19 este departe de a se termina, motiv pentru care în această perioadă se gândesc planuri pentru reluarea cursurilor școlare în condiții de siguranță. Printre acestea se numără distanțarea socială, care după cum bine știm poate fi o problemă majoră din cauza lipsei de spațiu din școli. Ministrul Educației a transmis în urmă cu puțin timp câteva scenarii cu privire la revenirea în școli.

Școlile nu asigură suficiente locuri pentru păstrarea distanțării sociale

Monica Anisie a dezvăluit în urmă cu puțin timp la B1TV câteva din scenariile la care se gândesc autoritățile pentru revenirea elevilor din toamnă. Din cauza avertizărilor făcute de medici cu privire la valul al doilea de COVID-19 s-au luat în calcul câteva modele din Europa pentru păstrarea distanței de siguranță. Astfel, instalarea în curtea școlii a unor containere sau a unor corturi poate fi o soluție utilă în acest sens.

Ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii.

Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

Elevii ar putea veni la școală prin rotație

Chiar dacă decizia nu este încă luată, posbilitatea prezenței la școală prin rotație este pe lista opțiunilor de bază. Astfel, clasele cu foarte mulți elevi se vor putea împărți pe zile pentru a se păstra distanța necesară între elevi.

Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care venirea prin rotație a elevilor la școală. 

Sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi și, așa cum prevede ordinul ministrului Sănătății, trebuie să existe o distanță de 2 metri între elevi în față, în spate, lateral stânga, dreapta. Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi”, a spus Monica Anisie.

În contextul venirii unui al doilea val de COVID-19, Monica Anisie a dat asigurări că se vor găsi soluții de siguranță pentru ca niciun elev să nu fie expus pericolului de infectare.

Dacă va exista cel de-al doilea val, așa cum prevăd specialiștii, trebuie să găsim soluția în așa fel încât să nu îi expunem pe elevi în niciun fel”, a concluzionat ministrul Educației, potrivit libertatea.ro.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro