Anunț de ultimă oră al Ministrului Educației. Ce se întâmplă cu elevii din fiecare clasă

Ce se întâmplă cu elevii din fiecare clasă

Ministerul Educației vine cu vești noi! Astăzi, 21 ianuarie, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că va scădea numărul de elevi în clasă. El a mai precizat că discuțiile dintre dintre cele două ministere, cel de Finanțe și cel al Educației, nu sunt chiar liniștite.

Anunț de ultimă oră al Ministrului Educației. Ce se întâmplă cu elevii

Ministrul Educației a declarat că se va micșora numărul de elevi la clasă, de la 28 la 26 în licee pe filieră teoretică și de la 28 la 24 pe filieră tehnologică, profesional și dual. Acest lucru va avea un impact pentru peste 1000 de clase.

Mai mult, Sorin Cîmpeanu susține acest lucru va duce și la un impact financiar, iar discuțiile dintre ministerul educației și cel de finanțe nu sunt ”deloc liniștite”.

”Cred că atâta vreme cât această metodologie este asumată de un ministru al educației în funcție, atâta vreme cât impactul financiar – este vorba de simpla micșorare de la 28 la 26 pe filieră teoretică și de la 28 la 24 pe filiera tehnologică plus profesional plus dual, impactul este mult peste 1000 de clase.

Există un impact financiar corespondent. Acest impact financiar trebuie să își găsească impactul în buget, pe care îl discutăm tot acum. Locul se găsește prin niște discuții deloc liniștite intre ministerul educației și ministerul de finanțe. Dar deloc liniștite”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre reducerea numărului de elevi din clasă

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunțat că mâine ar trebui să încheie planurile de școlarizare, care se fac conform unei metodologi care a fost publicată pe în urmă cu patru luni, pe 29 septembrie.

”Practic mâine ar trebui să se încheie planurile de școlarizare. Din 29 septembrie au trecut aproape 4 luni. Nimeni nu a spus nimic. Se știa foarte bine ca numărul de elevi este 28 în clasă. Acum, cu o zi înainte, toată lumea a luat foc, pe bună dreptate. Dar știm de 3 luni ca avem 28 de elevi în clasă dar nu spune nimeni nimic pana cu o zi înainte. Mie nu mi se pare asta o modalitate de lucru conformă cu o bună guvernare.

Cu o seară înainte era absolut imposibil să modifici metodologia, chiar dacă ai fi avut decizia de a modifica numărul de elevi. Știți că dacă se pleacă de la 28 se ajunge la număr mare, mai ales în urban. Nu este o scuză, este doar o realitate”, a precizat Sorin Cîmpeanu, în cadrul Forumului Bunei Guvernări Locale în Educație.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI