Anunț cheie despre ridicarea vizelor SUA pentru români. Când ai putea călători în Statele Unite doar cu paşaportul

de: Filon Stan
24 08. 2024

Anunț foarte important legat de ridicarea vizelor SUA pentru cetățenii români! Se pare că visul românilor urmează să devină realitate, potrivit unor surse guvernamentale citate de Agerpres.

Când ai putea călători în Statele Unite fără viză

Așadar, după zeci de ani de când România a devenit partener strategic al Statelor Unite ale Americii, iată că românii primesc vești bune în ceea ce privește călătoriile fără viză către SUA. Chiar dacă americanii pot intra în țara noastră doar cu pașaportul, românii au nevoie în prezent de o viză turistică pentru a le putea întoarce vizita partenerilor strategici. În plus, se știe că obținerea unei vize de America este un proces foarte dificil.

Se pare că așteptarea a luat acum sfârșit. Potrivit unor surse guvernamentale, autorităţile din SUA ar urma să anunţe, pe 15 octombrie, o decizie privind ridicarea vizelor pentru români. Această decizie ar putea să se aplice de anul viitor, din 2025, au precizat surse guvernamentale citate de Agerpres. Citește și 20 de lucruri care sunt normale în SUA și pe care restul lumii le consideră ciudate

Campania ”Calificăm România”

În această perioadă, Guvernul României desfăşoară campania „Calificăm România” care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver. Premierul Ciolacu a anunţat pe 18 iulie lansarea campaniei. Citește și Satul din România în care s-au mutat definitiv zeci de străini. Au renunțat la casele lor din Germania, Olanda sau SUA pentru frumusețea acestui loc

„Lansăm, astăzi, campania ‘Calificăm România’ şi ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în Programul Visa Waiver, având destinaţia de a călători în Statele Unite fără vize. Există o oportunitate uriaşă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea, rog toţi cetăţenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 şi cei care au avut o astfel de viză să aplice pentru reînnoirea vizei. Aşa vom atinge acea rată de refuz de maxim 3% şi sunt convins că, mobilizând cât mai mulţi români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize”, a afirmat prim-ministrul, în şedinţa de Guvern.