Anul școlar 2021-2022. Ce se întâmplă cu masca de protecție, conform Ministrului Sănătății
Măsurile de restricție s-au relaxat în România, iar în urmă cu puțin timp se discuta despre eliminarea obligativității de a purta mască la interior pentru cei vaccinați anti-covid.
Ce se întâmplă cu masca de protecție în anul școlar 2021-2022
Ministrul Sănătății a vorbit despre noul an școlar care va începe în septembrie 2021, spunând că cel mai probabil elevii vor fi nevoiți să poarte masca în interiorul școlii.
Autoritățile sunt de părere că această măsură este o soluție menită să împiedice răspândirea virusului, mai alex în contextul în care mulți copii nu vor fi vaccinați.
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că elevii vor fi obligați să poarte mască în sălile de clasă și în interiorul instituțiilor de învățământ.
Cu toate că o decizie clară nu a fost luată în acest sens, ministrul susține că este cea mai bună soluție pentru a împiedica răspândirea virusului în rândul adolescenților și a copiilor.
„Vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați (…) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși lecția din Marea Britanie ne învață că atunci când a fost o relaxare a crescut numărul cazurilor”, a declarat Ioana Mihăilă, la TVR.
Totodată, ministrul Educației spune că de la data de 13 septembrie toți elevii vor putea participa fizic la cursuri, cu toate că există întrebări cu privire la al patrulea val al pandemiei.
Sorin Câmpeanu spune că vor mai fi situații în care elevii vor învăța de la distanță
Sorin Câmpeanu s-a declarat convins că din toamnă nu vor mai exista școli în care să fie impus regimul de predare online.
„Sunt convins că pe 13 septembrie – pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor – vom putea să începem școala normală cu prezență fizică, fără a avea școli în care să se impună un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută.”, a spus Sorin Cîmpeanu.
El a mai declarat că vor fi și situații în care unele școli vor continua predarea online și că va lua în considerare ca în contractul de școlarizare să fie prevăzută o situație în care să se accepte predarea de la distanță.
„Sunt convins că vor fi situații în care, acolo unde vor fi întrunite toate condițiile și mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor și la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, în funcție de specificul disciplinei, se vor putea susține și ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învățământ.
Pentru că unul din punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătățirea abilităților digitale ale elevilor și profesorilor și conștientizarea importanței predării digitale, acolo unde se potrivește.”, a mai spus Ministrul Educației.