Anul școlar 2020-2021. Ultima schimbare pentru toți părinții din România: cum arată noul contract după începerea școlilor

Anul școlar 2020-2021. Ultima schimbare pentru toți părinții din România: cum arată noul contract după începerea școlilor
An școlar 2020-2021. Nouă clauză în contract după începerea școlilor

Schimbările nu se opresc aici în privința noului an școlar 2020-2021! Ultimul detaliu îi privește pe părinții din România. Cum arată noul contract după începerea școlilor și ce s-a schimbat? O nouă clauză a fost introdusă în document.

An școlar 2020-2021. Nouă clauză în contract după începerea școlilor

Schimbările în contextul pandemiei nu se opresc aici! Elevii sunt cei care suferă cel mai mult, mai cu seamă micuții care încep în acest condiții clasa 1-a și care iau contact cu școala în aceste împrejurimi. Pe lângă regulile de bună purtare, dar și cele de ordin administrativ, în contractul semnat de părinți s-a introdus noua clauză în conformitate cu aceste vremuri – clauza COVID-19. Totul pare că sună simplu, dar părinții sunt temători în privința noii schimbări pentru că trebuie să-și asume răspunderea și acolo unde nu au niciun control.

Regulile stricte vin în dreptul stării de sănătate care trebuie atent observată încă de acasă. Părinții nu trebuie să-și trimită micuții la cursuri dacă au febră, dureri de cap, diaree sau dacă tușesc. Izolarea este obligatorie dacă acesta a intrat în contact cu un bolnav de COVID-19 sau suspect de altă boală.

O altă clauză care a uimit pe toată lumea este că părintele trebuie să aibă „un comportament civilizat”. Ioana Rotariu are copilul la grădiniță și este înspăimântată de felul în care merg lucrurile.

”Se ştie foarte bine că cei mici, dacă iau acest virus sunt în cea mai mare parte asimptomatici. Eu îmi trimit copilul sănătos la grădiniţă, cel puţin aşa vreau să cred, dar nimeni nu îmi poate garanta că colegii săi sunt sută la sută sănătoşi. Nu mi se pare normal ca noi părinţii să răspundem penal pentru ceva ce nu putem garanta. Atâta timp cât copilul meu nu prezintă niciun fel de simptome, el este asimptomatic, este normal ca eu să-l trimit la grădiniţă, este normal ca eu să completez acea declaraţie pe proprie răspundere. Dar repet, nimeni nu ne poate garanta că cei mici sunt sănătoşi şi că nu sunt asimptomatici”, a mărturisit sursa citată.

Noi modificări în contractele pentru școală în anul 2020-2021 - clauza COVID
Noi modificări în contractele pentru școală în anul 2020-2021 – clauza COVID

„Modificarea pare să fie de bun simț”

„Modificarea pare să fie o modificare de bun simţ, în sensul că, într-un fel sau altul responsabilizează părintele ca atunci când există simptome sau semne, atenţie, nu dacă un copil este bolnav, ci doar atunci când prezintă acele semne sau simptome pe care regulamentul le enumeră să nu ducă copilul la şcoală. Dacă există febră, dacă există tuse, dacă există durere în gât, dificultatea respiraţiei, diaree, vărsături, rinoree este normal ca acel copil să rămână acasă, până la rezolvarea completă a simptomelor”
Dumitra Gindrovel, medic (Sursa: alephnews.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI