Antipraf făcut în casă pentru mobila ta. Așa o să ștergi praful din ce în ce mai rar

de: Ana Chivu
29 07. 2022

Cu siguranță gospodinele știu cât de greu este să ai o casă curată pentru mai mult timp. Curățenia de zi cu zi pare că nu este suficientă, mai cu seamă că praful își face apariția indiferent de cât de multă atenție acorzi micilor detalii. Poți să faci un antipraf de casă simplu, rapid și ieftin. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja în locuința ta. Iată cum trebuie să procedezi și ce produse trebuie să combini pentru soluția minunată care cu siguranță te va ajuta.

Antipraf făcut în casă: de ce ingrediente ai nevoie?

Cu siguranță și tu ai obosit să cureți extrem de des praful, dar acesta se face foarte rapid și indiferent de cât de curată ar fi casa ta. Poți să faci cel mai puternic antipraf chiar tu singur. Mobila va fi strălucitoare pentru mai multă vreme, iar pentru asta ai nevoie doar de trei ingrediente pe care cel mai probabil le ai în bucătăria ta.

Este foarte enervant să cureți camerele și să îți dai seama chiar peste câteva ore că sunt deja pline din nou de praf. Acest aspect este foarte important pentru că astfel eviți probleme de sănătate precum astm sau alergii. Nu trebuie să îți mai bați capul cu asta pentru că îți oferim noi opțiunea cea mai bună și simplă.

Praful este format din particule minuscule care plutesc prin aer și stau pe obiecte formând un strat de murdărie care pe o cârpă curată are culoare maronie. El este format din pământ uscat, piele moartă, păr de animale, păr, fibre, microorganisme și multe alte lucruri neplăcute care pot fi un pericol pentru sănătatea ta.

Este foarte important să cureți praful din casă de cel puțin trei ori pe săptămână pentru a evita acumularea lui și eventuala inhalare a particulelor de substanțe periculoase care te pot afecta în cele din urmă. Cu rețeta pe care urmează să o prezentăm îți poți lua adio de la acarienii de praf ce provoacă: congestie nazală, mâncărime, lăcrimare, strănut, tuse și chiar umflarea feței.

Cum trebuie să procedezi?

  • O să ai nevoie:

– 1 cană de oțet
– 2 linguri ulei de măsline
– 2 picături de săpun lichid de vase
– 2 căni de apă.

Amestecă toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și agită bine recipientul. Nu trebuie să folosești prea mult săpun pentru că va păta mobila, ci doar puțin pentru ca apa și uleiul să se amestece.

Poți să adaugi câteva picături din uleiul esențial preferat pentru un plus de miros frumos în casă. Pulverizează soluția pe piesele de mobilă și curăță totul cu o cârpă din microfibră.