Anthony Fauci, expertul imunolog al guvernului american, informații bombă despre rezultatele analizei tulpinii Omicron. Ce impact are asupra vaccinului anti-Covid-19

Anthony Fauci, expertul imunolog al guvernului american, informații bombă despre rezultatele analizei tulpinii Omicron. Ce impact are asupra vaccinului anti-Covid-19
Anthony Fauci, imunolog american

Anthony Fauci este un medic renumit și respectat în Statele Unite ale Americii, acesta fiind numit consilier în administrațiile Trump și Biden pentru combaterea pandemiei de Covid-19. Doctor și imunolog cu origini italiene, Anthony Fauci, în vârstă de 80 de ani, a fost una dintre primele persoane din lume care a primit una din dozele de vaccin Moderna în fața camerelor, îndemnând astfel cetățenii să se vaccineze. Recent, acesta a transmis ultimele informații descoperite cu privire la tulpina Omicron.

Noi descoperiri legate de tulpina Omicron

În urmă cu câteva ore, consilierul medical șef alCcasei Albe, Anthony Fauci, a dezvăluit că datele preliminare privind varianta Omicron sunt „cât de cât încurajatoare”, apărând indicii cu privire la absența unui grad de agresivitate ridicat asupra persoanelor infectate, însă este mult prea devreme pentru a concluziona că provoacă mai puține decese decât tulpina Delta. Acesta a explicat că pentru a știi cu exactitate profilul de risc al tulpinii, este nevoie de mai multe date.

„Până acum, cu toate că este mult prea devreme să facem declarații definitive, nu pare să fie un grad mare de severitate, însă trebuie să avem grijă înainte de a face alte afirmații, cum că este mai puțin severă sau că nu cauzează forme grave ale bolii, precum varianta Delta.

Cu toate acestea, până acum semnalele sunt relativ încurajatoare în ceea ce privește dezvoltarea unor forme grave de boală. În mod clar, devine varianta dominantă în Africa de Sud”, a declarat medicul, la CNN.

Ce eficiență au vaccinurile anti-Covid în contextul apariției tulpinii Omicron

În cadrul aceleiași intervenții, imunologul a vorbit și despre impactul pe care această tulpină l-ar avea asupra imunității oferite de vaccin, având în vedere îngrijorarea creată pe această temă. Potrivit medicului, acest ser a fost creat inițial pentru a lupta împotriva variantei originale Covid-19, iar ulterior s-a dovedit eficient și pentru tulpina Delta. Acesta susține că o a treia doză de vaccin întărește imunitatea organismului, putând să lupte chiar și împotirva acestei noi tulpini.

„Vaccinurile pe care le distribuim în acest moment sunt destinate virusului original, descoperit în Wuhan și cu toate acestea, în cazul variantei Delta, când ai un nivel de anticorpi înalt, acesta reușește să te protejeze, așa că avem o protecție înaltă în general atunci când suntem vaccinați, mai ales după doza booster.

Chiar și în cazul variantei Omicron, atunci când faci doza a treia, nivelul de anticorpi crește din nou și suntem încrezători că va fi un nivel de protecție și în cazul acestei variante”, a concluzionat dr. Anthony Fauci.