25 ian. 2021 | 10:50

Anthony Fauci, avertisment sumbru despre tulpina covid-19 din Anglia. Ce se va întâmpla, de fapt

Știri generale
Anthony Fauci, avertisment sumbru despre tulpina covid-19 din Anglia. Ce se va întâmpla, de fapt
Anthony Fauci, avertisment îngrijorător pentru omenire

Noua tulpină apărută în Marea Britanie face ravagii în toată lumea, mai ales că ritmul de transmitere este mult mai rapid, iar efectele par să fie mai agresive față de tulpina inițială. Medicul Anthony Fauci, expert în boli infecțioase, atrage atenția asupra pericolelor grave ce pot apărea la nivel mondial.

Noua tulpină are o rată a mortalității mai crescută

Medicii din întreaga lume sunt în alertă după ce noua tulpină din Marea Britanie a pătruns în multe țări ale lumii, provocând adevărate tragedii.

Expertul Anthony Fauci a transmis un avertisment cu privire la cazurile grave pe care noua tulpină Covid-19 le poate dezvolta, riscând ca numărul deceselor să crească cu 30%.

„Trebuie se ne asumăm acum că noua tulpină care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv decese”, a transmis directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, în cadrul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune CBS.

Acesta a precizat că persoanele de peste 60 de ani au cu 30% șanse mai mari să dezvolte forme grave care pot conduce la deces, suținând că “aceste cazuri sunt în creștere”.

Cu privire la noua tulpină apărută în Africa, medicul Anthony Fauci este de părere că în anumite situații, vaccinurile existente nu oferă imunitate împotriva virusului.

În cursul zilei de sâmbătă, expertul le-a transmis tuturor americanilor un mesaj simplu, dar în același timp puternic: „Vă rog, purtați masca de protecție”.

Mesajele de sănătate publică, ferite de influențele politice

Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase a transmis că orice informație legată de sănătatea cetățenilor trebuie să fie ferită de politizare, dat fiind faptul că aceste mesaje au o semnificație extrem de importantă. Medicul a subliniat faptul că orice asociere cu zona politică poate afecta implementarea regulilor sanitare.

„Nu puteți avea politizarea mesajelor de sănătate publică. Ideea că purtarea sau nu a unei măști a devenit o declarație politică, ceea ce face dificilă implementarea unei bune măsuri de sănătate publică”, a declarat Fauci, la CBS Sunday Morning, cu puțin timp în urmă.

Acesta și-a continuat mesajul de conștientizare, dorind să promoveze unitatea din punct de vedere al strategiilor abordate în vederea evitării unei tragedii naționale, dar și mondiale.

„Ceea ce vom vedea în următoarele luni este mult mai mult un parteneriat coordonat și sinergic între guvernul federal și state. Deci, cred că vom vedea o schimbare de atitudine atunci când guvernul federal și statele vor începe să lucreze împreună mult mai mult, îndepărtându-se de abordarea„ Ești pe cont propriu ”, a adăugat acesta.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro