Anthony Fauci, avertisment îngrijorător despre covid-19. Ce ar face virusul în fiecare săptămână, de fapt

Anthony Fauci, avertisment îngrijorător despre covid-19. Ce ar face virusul în fiecare săptămână, de fapt

Anthony Fauci aduce un avertisment îngrijorător despre COVID-19. Doctorul indică ce face virusul în fiecare săptămână. Care este evoluția coronavirusului în decurs a șapte zile?

Doctorul Anthony Fauci, avertisment pentru toată lumea

Anthony Fauci susține că virusul este în continuare periculos din cauza mutațiilor. Consilierul pe probleme medicale al președintelui american Joe Biden a declarat că virsusul SARS-COV-2 este încă un adversar periculos, astfel că nu trebuie ca oamenii să se relaxeze total în ceea ce privesc vremurile pe care le trăim.

„Un alt lucru pe care nu-l ştim este abilitatea, cât de mare este abilitatea acestui virus, dacă nu-l eradicăm, să dezvolte noi variante. Şi în fiecare săptămână care trece suntem loviţi cu altă provocare”, a mărturisit specialistul. Fauci s-a referit ulterior și la schimbările de optică avute de-a lungul pandemiei în cadrul unei conferințe la Vatican pe probleme de amenințări globale de sănătate.

Anthony Fauci, consilier prezidenţial: „Când trecem printr-o perioadă foarte grea, ca evoluţia unei pandemii, oamenii nu apreciază faptul că e şi o evoluţie a înţelegerii (n.r. virusului), în care îţi vei schimba câteva dintre punctele de vedere.”

În tot acest timp de când a izbucnit criza sanitară virusul a străbătut lumea întreagă și a îmbolnăvit peste măsură zeci milioane de oameni, din care peste 2 milioane au decedat. În tot acest timp el s-a adaptat la numeroase gazde umane, a suferit mutații și s-a transformat în mai multe grupuri majore sau tulpini.

8 tulpini principale ale SARS-COV-2

  • Tulpina L – este tulpina originala, detectata in orasul chinez Wuhan in decembrie 2019 (tulpina L aproape a disparut in prezent)
  • Tulpina S – la inceputul anului 2020 s-a produs o mutatie cu aparitia tulpinei S
  • Tulpinile V si G – au urmat alte mutatii cu aparitia acestor doua noi tulpini (Tulpina G a suferit mutatii ulterioare cu aparitia unor subgrupuri GR, GH si GV; Tulpina dominanta in prezent este tulpina G; Subgrupul GV este dominant in Europa in prezent; Acest lucru este important, deoarece tulpinile G includ o mutatie care inlesneste legarea proteinei S (S vine de la „Spike”, aspectul caracteristic, cu “tepi” al virusului) de receptorii de pe celulele din organism, ceea ce ar putea creste probabilitatea de infectare si transmitere a virusului)
  • Tulpina VUI 202012/01 (Variant Under Investigation, 2020, luna 12, varianta 01) cunoscuta si sub denumirile de VOC-202012/01 (Variant of Concern 202012/01) sau B.1.1.7 – a fost identificata in decembrie 2020 in Marea Britanie; se pare ca se caracterizeaza printr-o rata de transmitere mult mai mare comparativ cu alte tulpini
  • Tulpina O – mai multe mutatii diferite rare care au fost grupate impreuna sub aceasta tulpina (Sursa: Reuters)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI