Anthony Fauci, avertisment dur pentru persoanele care refuză vaccinarea anti-Covid-19. Ce efecte dezastruoase pot apărea

Anthony Fauci, avertisment dur pentru persoanele care refuză vaccinarea anti-Covid-19. Ce efecte dezastruoase pot apărea
Faucy, mesaj dur pentru cei care refuză vaccinarea anti-Covid-19

Consilierul Casei Albe a transmis un mesaj dur pentru toți cetățenii care cad pradă dezinformării din mass-media cu privire la vaccinarea anti-Covid. Potrivit acestuia, epidemiile agresive care au afectat de-a lungul timpului milioane de oameni nu ar fi reușit să fie eradicate fără un vaccine eficient împotriva lor.

Efectele negative ale informațiilor false

Multă lume refuză vaccinarea anti-Covid-19 din cauza valurilor de informații false care au apărut în spațiul public, încă de la apariția vaccinurilor. Din păcate, în urma acestor dezinformări, multă lume refuză vaccinarea, ceea ce sporește circulația și transmiterea comunitară a virusului.

Imunologul Anthony Faucy a explicat într-o intervenție la CNN că, variola nu ar fi fost niciodată eredicată, dacă oamenii ar fi fost la fel de sceptici cu privire la vaccinare.

“Dacă am fi avut respingerea vaccinurilor pe care o vedem în unele medii, nu cred că ar fi fost posibilă eradicarea variolei.

Probabil că am mai avea variolă şi probabil că am mai avea poliomielită în această ţară, dacă am fi avut genul de informaţii false care sunt răspândite acum”, a transmis consilierul SUA, potrivt sursei citate.

Vineri, președintele american i-a acuzat pe operatorii rețelelor sociale că „omoară oameni”, în contextul în care SUA dorește să relanseze campaniile de vaccinare, dar din păcate, tot mai mulți americani refuză să facă vaccinul, fiind influențați de informațiile false care circulă pe rețelele sociale.

La rândul său, șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a contrazis afirmația, susținând că, rețeaua sa de socializare a ținut sub control aceste informații și că „salvează vieţi: ”a retras peste 18 milioane de postări de dezinformare despre COVID-19” şi a distribuit către două miliarde de oameni informaţii sigure despre vaccinuri“, a transmis Zuckerberg.

Anthony Fauci, despre a treia doză de vaccin

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite estimează că, la aproximativ un an de la vaccinare, va fi nevoie de o a treia doză de vaccine, care să ne ofere imunitate mai puternică împotriva variantelor de Covid-19 rezistente și agresive.

Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat miercuri Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA.

În loc să ne jucăm de-a baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a concluzionat consilierul SUA.