Dezastru pentru Mihai Gâdea. Ce au făcut videochatista Lovin și Dana Budeanu la Antena 3. „Astea nu sunt emisiuni, sunt executii”

Postul TV Antena 3 a fost amendat după mai multe nereguli la emisiunile electorale pe care le-au difuzat pe 3, 7, 13 și 14 septembrie. Oana Lovin și Dana Budeanu au adus o sancțiune de 7.500 de lei trustului Intact. „Niște acuzații de bandă/ Astea nu sunt emisiuni, sunt execuții/ Nimic nu este prezentat așa cum este în realitate și este prezentat ca bomba zilei”, Dorina Rusu, membru CNA.

Săptămâna și amenda pentru Antena 3. Sancțiune din cauza Oanei Lovin și a Danei Budeanu

Antena 3 a avut în ultima perioadă mai multe emisiuni electorale. În una dintre ele a difuzat un video cu Dana Budeanu în care folosește un limbaj licențios, în care este vizată Clotilde Armand, candidată USR Plus la Primăria Sectorului 1, și una în care Codruța Cercea, invitată în platoul emisiunii ”Sinteza Zilei”, i-a făcut campanie Gabrielei Firea, unde videochatista Oana Lovin i-a adus acuzații negative lui Nicușor Dan, contra-candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Săptămâna și amenda pentru Antena 3. Sancțiune din cauza Oanei Lovin și a Danei Budeanu
Săptămâna și amenda pentru Antena 3. Sancțiune din cauza Oanei Lovin și a Danei Budeanu

Dorina Rusu, membru CNA cel mai vocal în acest caz, a propus amenda de 15.000 de lei, în timp de Radu Herjeu una de 7.500 de lei. Cea din urmă a fost votată. Monica Gubernat, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu și Orsolya Borsos au votat pentru. Pe lângă sancțiunea de 7.500 de lei, postul TV a mai primit și o somație publică pentru că unele emisiuni electorale nu au fost marcate corespunzător.

Membru CNA: „Atitudinea moderatorului nu este echilibrată”

„Niște acuzații de bandă. E clar de la cap la coadă că este o facătură. Vreau să spun că am citit informații despre toate lucrurile, pentru că eram curioasă și din ce am văzut, nimic nu e adevărat. Nimic nu este prezentat așa cum este în realitate și este prezentat ca bomba zilei. Astea nu sunt emisiuni, astea sunt execuții!

Codruța Cerva vorbește despre Firea, fără ca emisiunea să fie marcată și se face campanie. Pe tot parcursul acestui fragment pe care l-am vizionat, atitudinea moderatorului nu este echilibrată. Articolul 66 se aplică din plin aici. Pe de altă parte, cred că și în cazul lui Clotide Armand, este greu să te duci într-o emisiune în momentul în care acolo se urmărește executarea ta.

Codruța Cerva, Mugur Ciuvică, toți oamenii din studio au vorbit într-un singur sens. Toți au făcut acuzații, au fost convinși că tot ce se vorbește acolo este adevărat, deci acea emisiunea, ca și cele care au urmat cu Nicușor Dan a fost o execuție. Cred că n-ar trebui să fie așa”, a declarat Dorina Rusu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI