ANM contestă meteorologii AccuWeather. Când vor veni ninsorile în București

de: Ștefan R. Apostol
08 11. 2023

În ultimele zile au apărut mai multe informații, prognoze meteo care anunțau ninsori în București, fiind emise de căte cei de la AccuWeather. Dar, aceste date s-ar părea că nu sunt cele corecte, iar ANM contestă meteorologii AccuWeather, precizând când vor veni ninsorile în București, în cele din urmă.

ANM contestă meteorologii AccuWeather, și vin cu precizări

Multă lume își ia informațiile în timp real de pe site-ul AccuWeather, iar multe dintre aceste date sunt reale și corecte. Numai că, noua prognoză meteo, cel puțin cea referitoare la București, se pare că nu este bine făcută, sau cel puțin așa spun meteorologii români ANM.

Vezi despre: Când începe să ningă în toată România. Anunțul făcut de meteorologii Accuweather

În primă instanță, AccuWeather anunța că la nivelul Capitalei vremea se va înrăutății semnificativ, cel puțin din punctul de vedere al precipitațiilor sub formă de ninsoare, în jurul datei de 22 decembrie, asta însemnând că la acea dată ar fi început să ningă peste București.

Dar, avem parte de noi informații care nu fac altceva decât să arate că ANM contestă meteorologii AccuWeather, având și precizările de rigoare făcute de Florinela Georgescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie:

”Din capul locului trebuie menționat că nimeni din lumea asta nu vă poate oferi o prognoză pentru durata Crăciunului, cu șapte săptămâni înainte.

Știm că sunt oameni care ar dori să afle așa ceva, dar nu ar fi profesionist din partea noastră să vă spunem că e posibil așa ceva. Și nimeni nu ar trebui să vă spună așa ceva.”, a spus Florinela Georgescu, conform știripesurse.

Vezi și: Meteorologii Accuweather au anunțat când vine iarna în România. În București ninge mult mai repede

Directorul ANM precziează când vor veni ninsorile în București

În aceeași intervenție pentru sursa citată, Florinela Georgescu mai face anumite precizări cu privire la data exactă când vor veni ninsorile în București, dar având și anumite rezerve, în funcție de dinamica meteorologică a perioadei:

”O prognoză științifică pentru perioada de Crăciun, la nivelul Capitalei, va putea fi elaborată în jurul datei de 10 decembrie.

Și în acest caz suntem foarte rezervați, fiindcă datele se pot schimba repede, într-un timp scurt. Ar putea exista o oarecare influență, dar la fel de bine ea s-ar putea materializa doar în picături de ploaie, iar nu într-o ninsoare

De aceea, nu ne grăbim! Pe de altă parte, situația va fi una schimbată în zonele de munte, cu siguranță nu toate, acolo unde lumea e obișnuită să marcheze de obicei sărbătoarea Crăciunului pe zăpadă!”, a mai declarat directorul ANM.

”Vremea va fi la fel ca anul trecut” – Florinela Georgescu, director ANM

Florinela Georgescu: ”În București nu a mai nins de 12 ani”

Paradoxal sau nu, în realitate Bucureștiul nu a mai fost acoperit de zăpadă, ca în alți ani, iar directul ANM reamintește acest aspect, spunând că, în realitate, ”În București nu a mai nins de 12 ani”:

”Ceea ce trebuie reținut este că nicio prognoză nu poate fi elaborată fără o serioasă muncă de cercetare și de studiu. Însă, cel mai probabil, vremea va fi la fel ca anul trecut.

În București nu a mai nins de 12 ani, șansele să se întample anul acesta sunt extrem de reduse.”, a mai precizat aceeași Florinela Georgescu.

Vezi și: Crăciun cu multă zăpadă, în România. Prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă 2023

În cele din urmă, cu prognoza meteo AccuWeather, sau cea realizată de ANM, bucureștenii vor avea de așteptat până în decembrie ca să vadă dacă una sau cealaltă este reală sau nu.