ANM avertizează. Cod galben de vânt puternic până joi seara. Ce regiuni vor fi afectate

ANM a emis Cod galben de vânt puternic pentru 25 de județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de vânt puternic în 25 de județe. Atenționarea a intrat în vigoare miercuri, 22 ianuarie, la ora 16:00 și este în vigoare până joi, 23 ianuarie, la ora 20:00.

ANM a emis Cod galben de vânt puternic pentru 25 de județe

„În Carpații Meridionali și local în Orientali, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h. În Moldova, vântul se va intensifica treptat, local și temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie), 70…80 km/h. Intensificări ale vântului se vor semnala și în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei și în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h”, informează ANM.

Prognoza meteo ANM: Vremea se schimbă radical

Sunt vizate județele: Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Alba, Argeş, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

În București, în perioada 22.01, ora 10:00 – 22.01, ora 20:00, cerul va fi variabil, iar valorile termice diurne mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date, cu maxime de 7…8 grade. Vântul va avea unele intensificări în după-amiaza zilei de miercuri (22 ianuarie), cu viteze de cel mult 40 km/h, iar în restul timpului va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -4 grade la periferie și în jur de 0 grade în centru, informează ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI