ANM: Avertizare cod galben, în mai multe județe. Fenomene meteo neobișnuite, până la ora 20.00

Specialiștii ANM au emis o avertizare de tip cod galben, pentru mai multe județe ale țării, valabilă până în această seară de marți. Se vor semnala fenomene meteo neobișnuite, după cum anunță meteorologii, iar avertizarea care a intrat în vigoare de câteva ore, se va menține până la ora 20:00.

ANM: Avertizare cod galben, în mai multe județe. Fenomene meteo neobișnuite, până la ora 20.00

ANM: Avertizare cod galben, în mai multe județe. Fenomene meteo neobișnuite, până la ora 20.00
Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare de tip cod galben de ceață

Condițiile de vreme rea se vor semnala în special în zona Moldovei. A fost emis un cod galben pentru data de 10 decembrie 2019, valabil în câteva județe ale țării. Pe lângă temperaturile scăzute, care își fac simțită prezența de câteva zile, până la ora 20:00, marți seară, vor exista condiții de ceață, iar izolat va pica și chiciură. Meteorologii au transmis un avertisment și cu privire la circulația rutieră, iar din pricina ceții, vizibilitatea va fi una scăzută pentru șoferi. Condițiile de ceață vor fi local sub 200 metri și izolat sub 50 metri.

În momentul de față sunt afectate nu mai puțin de opt  județe, fiind emis un cod galben, valabil pentru alte câteva ore, în zona Moldovei. Există condiții de ceață în Botoșani, Galați, Vaslui, Suceava, Neamț, Vrancea, Iași, dar și în Bacău. Termometrele arată valori cu mult mai scăzute față de cum s-au obișnuit locuitorii, dar meteorologii ne asigură că gradele afișate sunt cele corecte pentru această perioadă din an. Mai mult, mijlocul lunii decembrie mai este marcat și de fenomenul neobișnuit de chiciură, valabil tot pentru județele menționate, dar și în Dolj sau Alba.

Șoferilor le este recomandat ca pe timp de ceață, să evite depășirile fără să se asigure, dar și să manifeste mai multă prudență, atunci când se află la volan. Pentru că aceste condiții meteo încetinesc de obicei traficul rutier, este necesară și utilizarea luminilor speciale în caz de ceață, dar și păstrarea unei distanțe față de mașinile din față sau din spatele autoturismului propriu. La fel, pietonilor le este recomandat să poarte haine mai deschise la culoare, ideal fiind să aibă măcar un accesoriu reflectorizant, prin care să poată fi depistați din timp de către șoferi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI