ANM anunță temperaturi de 30 de grade în weekend. Locul din România cu temperaturi ca de vară

de: Mariana Olteanu
20 10. 2023

Ne așteaptă un sfârșit de octombrie cu temperaturi de vară. Weekend-ul acesta, termometrele vor indica temperaturi ridicate, care pot ajunge în jurul valorii de 30 de grade. Meteorologii atrag atenția asupra diferenței dintre temperaturile minime și cele maxime. Ce regiuni sunt vizate?

Citește și: Meteorologii anunță o vreme neașteptată în următoarele 4 săptămâni. Ce temperaturi vor fi în România

Temperaturi de vară în octombrie

În ultimele zile, în mai multe regiuni din România s-au înregistrat temperaturi cu grade în minus. Mulți dintre români au pornit deja căldura în locuință.

Ei bine, vremea se schimbă, iar sfârșitul lunii octombrie debutează cu temperaturi de vară. În acest weekend, sunt așteptate temperaturi de 30 de grade. Sâmbătă, 21 de octombrie este de așteptat să fie cea mai caldă zi din octombrie. Valorile termice  vor fi cuprinse între 25 și 26 de grade în cea mai mare parte a țării.

În București, în sud-estul Olteniei, în Dobrogea și în zonele de câmpie din Moldova, la prânz, temperaturile vor fi cuprinse între 27 – 30 de grade. Meteorologii atrag atenția asupra diferenței dintre temperaturiile minime și cele maxime. Dacă în timpul zilei, termometrele vor indica temperaturi de 30 de grade, în cursul nopții și al dimineții, acestea vor fi de 11 grade.

În ceea ce privește încălzirea bruscă a temperaturilor, meteorologii au venit și cu explicația. Se pare că, un val de aer cald a determinat creșterea bruscă a acestora. Efectele valului de aer cald nu se vor mai resimți de la începutul lunii noiembrie, când temperaturile vor reveni la normal.

Citește și: Avertizare de la ANM pentru această seară! Vremea se schimbă brusc, unde va sufla vântul cu putere

Cum va fi vremea săptămâna viitoare?

De săptămâna viitoare, temperaturile vor scadea treptat. Astfel, în prima zi din săptămână sunt așteptate temperaturi cuprinse în jurul valorii de 26 de grade. Vremea se va răci semnificativ de marți, când se vor înregistra temperaturi de 23 de grade.

Când revine vremea la normal?

În ciuda acestor răciri, temperaturile vor fi cu mult peste cele normale din această perioadă. Este de așteptat ca valorile termice să scadă la începutul ultimei săptămâni din luna octombrie.

Tot atunci sunt așteptate și ploi în mai multe regiuni din țară. Potrivit meteorologilor, sezonul rece va începe abia de la jumătatea lunii noiembrie, când va ninge pentru prima dată în București.

Citește și: Temperaturi de vară în plină toamnă. Vor fi peste 32 de grade, zonele în care vremea o ia razna