ANM a schimbat prognoza. Vin ploile în România. De când se strică vremea

de: Ștefan R. Apostol
25 10. 2024

Cele mai recente date furnizate de ANM ne precizează că sunt valabile pentru astăzi nu mai puțin de cinci avertizări de cod galben. Majoritatea dintre ele au legătură cu apariția fenomenului de ceață. Tot acum aflăm că ANM a schimbat prognoza, iar noile date ne spun că vin ploile în România. Dacă în aceste zile vom avea temperaturi de până la 22 de grade, meteorologii ne anunță de când se strică vremea.

ANM a schimbat prognoza pentru următoarele săptămâni

Noua avertizare de la ANM menține cinci coduri galbene active pentru astăzi, până în jurul orei 12:00, în județele Constanța, Alba, Brașov, Harghita, Sibiu, Mureș, Arad, Bacău, Galați, Iași și Vaslui, unde sunt anunțate fenomene de „Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m”.

Tot în această dimineață ANM a schimbat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Conform acestor noi date, se schimbă vremea în mai toată țara

Astfel că, începând cu data de 28 octombrie, și până pe 4 noiembrie, ANM precizează că „Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice” în aproape toată țara, preponderent în zona de sud-vest. Tot în aceeași perioadă, nu vor fi precipitații mari din punct de vedere cantitativ.

Următoarea perioadă, 4-11 noiembrie 2024, se anunță cu valori termice apropiate lunii în care ne vom afla, iar din perspectiva precipitațiilor, ANM precizează că „vor avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice”.

Meteorologii precizează când vin ploile în România

Începând cu data de 11 noiembrie , și până pe 18 noiembrie, ANM anunță că se schimbă vremea și vom avea parte de temperaturi cu „valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări”.

Și tot în acest interval, se pare că vin ploile în România, deoarece prognoza meteo ANM ne anunță că „Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice”.

Pentru perioada 18-25 noiembrie, din punct de vedere termic, ANM spune că „valorile termice se vor situa în jurul celor specifice” în toată țara, iar din punct de vedere al ploilor, ANM precizează că „vor fi ușor excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale”.

De când se strică vremea?

Deși, inițial se credea că luna octombrie va aduce schimbări drastice, conform meteorologilor în acest weekend vom avea temperaturi de până la 22 de grade. Cu toate astea, începând de luni, 28 octombrie, lucrurile încep să se schimbe.

Precipitațiile vor deveni mai frecvente în ultima săptămână a lunii octombrie și vor continua în noiembrie, când se schimbă vremea în toată țara și sunt așteptate ploi în mai multe regiuni ale țării, mai ales în vest și nord.

Această răcire progresivă anticipează un sezon de iarnă cu temperaturi ce pot fi sub media multianuală pentru această perioadă, potrivit previziunilor meteorologice actualizate