Animalul extrem de rar care a fost prins pe camere. Este pentru prima oară în 15 ani când este văzut

de: Rosu Ioana
12 06. 2023

Fenomenele ciudate iau amploare peste tot în lume, atingând toate zonele și domeniile. Astfel, am putea explica apariția unui animal extrem de rar, care a fost văzut de două ori în ultimii 100 de ani. Recent, acest animal a fost surprins pe camera în California, informație confirmată de către departamentul responsabil de fauna sălbatică din regiune, care a declarat că animalul a fost văzut în munții Sierra Nevada luna trecută.

Animalul scump la vedere, zărit în California

Există animale scumpe la vedere, pe care, în cel mai fericit caz, le vezi o dată în viață. Din această categorie face parte și glutonul sălbatic, care a apărut recent pe teritoriul SUA, după ce, în 2008 a mai fost zărit în Pădurea Națională Tahoe.

Potrivit specialiștilor, acest specimen nu are cum să fie cel observat în urmă cu 15 ani deoarece durata de viaţă medie a animalului depăşeşte rareori 12 ani. De menționat este faptul că, primul gluton a fost observat în sălbăticie în anul 1920, potrivit usda.gov.

Deși sunt o apariție extrem de rară în California, oamenii din Canada și Alaska au avut șansa mai des să observe glutonii, aceștia făcând parte dintr-o specie protejată de lege, aflată pe cale de dispariție.

Fiind atât de prețioși și rar întâlniți, cel mai probabil nu ai văzut încă un gluton. Trebuie să știi că aceste animale pot fi confundate cu niște pui de urs, însă ele fac parte din categoria celor mai mari membri ai familiei din care fac parte nevăstuicile, dihorii sau jderii. Unul dintre motivele pentru care ar apărea atâr de rar ar fi faptul că le-ar fi frică de oameni. Acest animal este foarte sperios, așa că preferă să stea ascuns în vizuinile construite chiar de el.

Potrivit Serviciului Parcurilor Naționale, pe teritoriul Statelor Unite ar trăi o comunitate de glutoni care numără între 300 și 1.000 de specimene. În trecut, glutonii își făceau apariția și în zonele sudice, precum California, dar și în Utah și Colorado, însă populația lor s-a retras spre nord în ultimii 100 de ani, conform datelor oferite de The Wolverine Foundation.

Animale pe cale de dispariție în România

Din păcate, peste tot în lume crește numărul animalelor pe cale de dispariție. Din păcate, motivele care influențează acest fenomen sunt multe, printre acestea regăsindu-se defrișarea pădurilor, schimbările climatice, vânatul ilegal, toate acestea reprezentând un pericol la adresa animalelor sălbatice. Printre animalele pe cale de dispariție din România amintim nurca, râsul, Capra Neagră, zimbrul și castorul.

Din păcate, nu doar animalele sălbatice sunt pe cale dispariție, astfel că, animalele exotice tind să aibă aceeași soartă, principalele motive fiind tot distrugerea habitatului natural, vânatul ilegal și schimbările climatice.