Animalul din România pe care nu vrei să-l întâlnești a fost surprins in imagini inedite. S-a văzut tot pe filmare
Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Recent, camerele de supraveghere au surprins aici un animal care este văzut foarte rar.
Imagini inedite din Parcul Natural Apuseni
Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană și adăpost necesare unui habitat sănătos, au precizat reprezentanții Romsilva. Căldurile din ultima perioada sunt resimțite și de animalele sălbatice. Cu puțin timp în urmă, camerele au surprins un lup singuratic care se răcorește într-un râu de munte.
„Pe caniculă, o baie într-un râu de munte este binevenită. Imaginile inedite cu un lup care se răcorește într-o pădure a Parcului Natural Apuseni au fost realizate cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalate de colegul nostru Raul Ghiran”, au precizat reprezentanții Romsilva.
Potrivit aceleiași surse, lupii trăiesc în haită, motiv pentru care imaginile surprinse sunt foarte rare. De asemenea, lupii nu sunt văzuți foarte des în libertate. Haitele sunt formate din perechea conducătoare, adică masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Există cazuri în care haita este mai mare, însă ne dăm seama de ierarhia lupilor din haită după limbajul corporal al animalelor.
Citește și: Imagini spectaculoase cu un animal extrem de rar care a fost văzut în România. A ajuns în Munții Apuseni
Feline sălbatice rare, filmate într-o pădure din Parcul Natural Apuseni
O cameră de supraveghere a faunei amplasată într-o pădure din Munții Apuseni a surprins imagine spectaculoase cu un râs și o pisică sălbatică, animale care pot fi văzute în România, însă foarte rar.
Pisica sălbatică este o felină de talie mică. Se hrănește cu mamifere mici și păsări. Este un animal singuratic, nocturn și preferă pădurile întinse, liniștite, cu arbori bătrâni și tufărișuri dese.
„Prin parc o putem vedea accidental, mai ales în zone neumblate. Cele mai dezvoltate simţuri ale pisicii sălbatice sunt auzul şi mirosul. Ca animal nocturn şi de amurg, are ochii bine adaptaţi la văzul de noapte, dar departe de performanţele râsului. Tacticile de vânătoare sunt asemănătoare cu ale pisicii de casă. Dacă este nevoită, poate înota, dar în general evită apa. Nu urmăreşte niciodată prada care îi scapă”, au transmis cei de la Parcul Natural Apuseni (PNA).
Citește și: Animalele românești care au fost premiate internațional. Sunt extrem de rare
Râsul este unul dintre cei mai mari prădători ai Europei. Se ferește de cele mai multe ori de contactul cu oamenii. În Europa trăiesc doar circa 10.000 de râși, dintre care 1.500 pe teritoriul României.