31 mart. 2023 | 16:01

Animalul care trăiește și când este tăiat în mai multe bucăți. Cum este posibil

Diverse
Animalul care trăiește și când este tăiat în mai multe bucăți. Cum este posibil
Vietatea rară care trăiește și după ce i se taie capul. Cum se regenerează: ‘Este nemuritor în fața cuțitului’

O vietate ciudată, care preferă să stea mai mult ascunsă și care are o abilitate parcă desprinsă din scenariile filmelor SF. Află, din rândurile de mai jos, care este animalul care trăiește și când este tăiat în mai multe bucăți. Cum este posibil așa ceva.

Acesta este animalul care trăiește și când este tăiat în mai multe bucăți

Este posibil ca mulți să nici nu își dea seama că vorbim despre un animal, nu o formă de vegetație marină. Steaua de mare face parte din clasa „echinodermata” și este cunoscută pentru forma specifică și culorile intense.

Există peste două mii de specii diferite, cele mai multe trăiesc în habitate marine la peste șase mii de metri adâncime.

Nu le place să se miște prea mult, sunt chiar foarte lente, însă își schimbă complet comportamentul în anumite situații. Devin agresive în momentele în care sunt atacate de prădători sau când își dau seama că au concurență pentru hrană.

Un detaliu pe care foarte puțini îl știu despre ele este capacitatea lor de a se regenera după ce își pierd un membru, o abilitate utilă în cazurile în care se confruntă cu atacuri sau accidente. De fapt, steaua de mare este singurul animal care trăiește și când este tăiat în mai multe bucăți.

Te-ar putea interesa și: De ce stau câinii cu capul înclinat. Ce vor să transmită, de fapt. Semnificația acestui gest

Cum este posibil

Atâta timp cât fiecare bucată ruptă din steaua de mare conține o parte a discului central, toate vor reuși să supraviețuiească, oricât de ciudat ar suna.

Pare ceva desprins din scenariul unui film SF, însă acest proces de regenerare al stelelor de mare este cu adevărat spectaculos și poate fi foarte rapid. El începe de când animalul este rănit și poate dura de la câteva luni până la câțiva ani. Regenerarea diferă de la specie la specie și în funcție de cât de gravă este rana suferită.

Dacă își pierde un membru, prima etapă a procesului debutează cu formarea unei bucle de celule specializate, numită blastemă, în zona ce a fost rănită. Acestea vor începe apoi să se multiplice într-un ritm accelerat, formând, în cele din urmă, țesuturi și organe noi, astfel încât să poată crea un nou membru.

Un alt detaliu fascinant este acela că stelele de mare nu au creier, ceea ce înseamnă că nu pot gândi, nu pot conștientiza ce se întâmplă în jurul lor.

Aceste animale sunt printre cele mai misterioase vietăți ce trăiesc mediile marine, dar și printre cele mai delicioase. Cei care savurează fructele de mare, adoră să consume steaua de mare fie în stare crudă, fie gătită.

Te-ar putea interesa și: Creatura din Carpați care a îngrozit lumea științei. Nimeni nu știe ce e, dar au o bănuială sumbră FOTO

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro