Angela Merkel dă vestea sumbră în Germania. Se întâmplă acum cu sute de mii de români

de: Ana Chivu
08 12. 2020

Angela Merkel vine cu o veste sumbră în Germania. Cancelarul aduce avertizări foarte grave. Ce cere oficialul pentru îndreptarea situației și care sunt sugestiile care ar trebui să se pună în aplicare primele? Decalarațiile oficiale.

Angela Merkel, îngrijorată de situația din Germania. Ultimele cerințe ale oficialului

Angela Merkle vine cu noi declarații despre situația din Germania, care devine din ce în ce mai gravă. Oficialul consideră că singura opțiune de acum ar fi un lockdown mai dur. Situația privind criza sanitară devine îngrijorătoare, țara înregistrând aproape 13.000 de cazuri în doar 24 de ore. Cancelarul cere măsuri de carantinare mai dure, declarând că „restricțiile din prezent nu sunt suficiente pentru a trece peste iarnă”. Merkel le-a mărturisit colegilor de partid în cadrul unei reuniuni desfășurate în cursul zilei de luni că măsurile existente nu ar fi suficiente pentru ca țara să treacă sezonul rece, conform Reuters.

„Nu putem să ne punem baza pe speranţă”

„Nu putem să ne punem baza pe speranţă”, a spus Merkel în discuție. „Situaţia devine foarte gravă: aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a ne ajuta să trecem peste iarnă”, le-a spus cancelarul participanţilor. Oficialul sugerează o înăsprire a restricțiilor, exprimându-și speranța ca vaccinările așteptate să vină în curând să inverseze tendința în lupta cotra COVID-19. „După peste nouă luni de pandemie, acum vedem lumina la capătul tunelului”, a spus Merkel, adăugând că speră ca unul sau mai multe vaccinuri să devină disponibile în curând.

Germania, lecție importantă pentru UE

Cancelarul a făcut un anunț zilele trecute prin care Germania dovedește o putere financiară uriașă chiar și în aceste vremuri. Germania va fi capabilă să continue să deblocheze sume importante în 2021 pentru a putea face față consecințelor economice și sociale ale crizei sanitare, susține aceasta. Ajutoarele „reprezintă mulţi bani dar costurile ar fi şi mai ridicate, atât financiar cât şi social, dacă numeroase întreprinderi s-ar prăbuşi şi dacă milioane de slujbe s-ar pierde”, adaugă sursa citată. Berlinul a deblocat în luna martie a anului curent aproape 1.000 de euro pentru a ajuta întreprinderile, sub forma suportării parțiale a șomajului, credite garantate și ajutoare directe.

„Am fost în măsură să alocăm sume importante în 2020 şi putem să o facem şi în 2021, pentru că ne-am gestionat bine finanţele în ultimii ani. Bineînţeles, nu putem menţine acest nivel de susţinere pe termen nedefinit şi este clar că trebuie să lucrăm la această datorie excepţională începând din 2023. Vedem deja enorme provocări bugetare pentru anii care vin”
Angela Merkel