25 feb. 2021 | 07:52

Angela Merkel a făcut anunțul trist în Germania. Veste proastă pentru sute de mii de români

Sănătate
Angela Merkel a făcut anunțul trist în Germania. Veste proastă pentru sute de mii de români
Germania se află într-un al treilea val de pandemie

Germania, unul din statele europene cu un sistem medical bine pregătit, este în fața unui dezastru. Încă de la finele anului trecut sistemul medicl german a ajuns să nu mai facă față numărului mare de infectări. Cele mai recente date artă că Germania se află într-un al treilea val de pandemie a coronavirusului. Declarația a fost făcută de cancelarul Angela Merkel parlamentarilor din partidul său conservator, marți.

Germania se află într-un al treilea val de pandemie

Agenția de presă Reuters a preluat declarațiile unor membri ai parlamentului german, care confirmă cele declarate de cancelarul Angela Merkel. Cancelarul a declarat la o reuniune cu ușile închise a parlamentarilor conservatori că Germania se află deja într-un „al treilea val” și a avertizat împotriva redeschiderii pripite.

Cancelarul german a declarat marți că Germania va trebui să se redeschidă cu prudență și pas cu pas pentru a evita o revenire bruscă la blocare dacă infecțiile cu COVID vor crește semnificativ.

Nu ne putem permite urcușuri și coborâșuri„, a declarat Merkel participanților la o conferință online a grupului parlamentar de centru-dreapta. Potrivit mai multor surse care au vorbit reporterilor de la Reuters , în urma întâlnirii, s-a confirmat temerea cancelarului.

Miercuri viitoare, Merkel se va întâlni cu liderii celor 16 state germane pentru a discuta despre ieșirea dintr-un blocaj care a început în noiembrie și a fost prelungit până cel puțin pe 7 martie.

Care sunt planurile lui Merkel de relaxare

Merkel a declarat marți parlamentarilor că Germania se află în prezent în „al treilea val” de coronavirus, deoarece variantele de virus cu răspândire rapidă continuă să circule. Cancelarul și-a mai expirmat îngrjorarea cu privire la relaxarea restricțiilor care ar trebui efectuată în trei etape.

Primul este ridicarea restricțiilor privind contactele personale între gospodării, urmate de școli și sport. A treia etapă ar fi redeschiderea restaurantelor și a instituțiilor culturale.

Aceste redeschideri ar trebui combinate cu o capacitate crescută de testare. Guvernul federal intenționează să ofere acces gratuit la testele rapide pentru coronavirus până în prima săptămână a lunii martie.

De asemenea, ar trebui să li se acorde prioritate cadrelor didactice și lucrătorilor din domeniul vaccinării. De luni au fost deschise școli primare și grădinițe în 10 state din Germania.

Merkel a ordonat închiderea tuturor afacerilor neesențiale și controalele la frontieră cu Austria și Republica Cehă. Aici au existat focare legate de o variantă mai infecțioasă a virusului. Aceste decizii au ajutat Germania să reducă noile infecții zilnice cu COVID-19.

Dar o lansare lentă a vaccinării și riscul unor focare majore de variante cu răspândire rapidă deja identificate în Germania ar putea îngreuna orice reducere a restricțiilor.

Comentariile făcute de cancelar au venit la o zi după ce purtătorul de cuvânt a pledat pentru vaccinul Covid AstraZeneca. Între timp, ministrul Sănătății, Jens Spahn, sugerează recrutarea în armată pentru a da vaccinul soldaților și ofițerilor de poliție în încercarea de a crește ratele de inoculare.

Care este starea pandemiei în Germania

O valoare importantă utilizată de oficiali este așa-numita incidență de șapte zile, care măsoară numărul de cazuri într-o săptămână dintr-o populație de 100.000 de oameni. La ultima întâlnire dintre Angela Merkel și liderii de stat, a fost stabilită o țintă de 35 de infecții la 100.000 ca o condiție prealabilă pentru relaxarea restricțiilor la nivel local.

Incidența medie națională actuală de șapte zile este de 60,5 la 100.000, potrivit Institutului Robert Koch (RKI). Cu toate acestea, rata incidenței variază foarte mult în funcție de regiune.

În Baden-Württemberg, numărul este în jur de 45, în Turingia, se situează la 119. Valoarea R, care măsoară rata de transmisie, a fost marți la 0,98. Acest număr măsoară câte persoane va infecta o persoană COVID pozitivă. Păstrarea valorii R sub una înseamnă că transmisia semnelor încetinește.

Marți, RKI a lansat un document de strategie de redeschidere numit „ControlCOVID”. Strategia necesită utilizarea unor indicatori de urmărire care depășesc valoarea R și incidența de șapte zile pentru a determina severitatea focarelor locale de COVID din Germania.

RKI solicită, de asemenea, utilizarea a trei „niveluri de intensitate” pentru a determina cât de mult pot fi slăbite restricțiile într-o anumită zonă.

Campania de vaccinare din Germania plină de necunoscute

Din 1,5 milioane de vaccinuri AstraZeneca care urmau să fie livrate, doar 187.000 au fost utilizate începând de luni. Vaccinul AstraZeneca a întâmpinat rezistență în Germania.

Același lucru s-a întâmplat și în alte țări europene. Mai ales după ce studiile au arătat că este mai puțin eficient decât Pfizer și Moderna.

Cercetările impulsionate de agenția de top pentru vaccinuri din Germania au sugerat, de asemenea, că vaccinul AstraZeneca  provoacă efecte secundare mai puternice decât celelalte două vaccinuri.

Scepticismul în jurul vaccinului a determinat Franța, Germania, Elveția, Danemarca, Suedia și Norvegia să recomande utilizarea acestuia numai la persoanele mai tinere. Asta și în ciuda faptului că UE și OMS au spus că este sigur pentru toată lumea.

Liderii germani au lansat un impuls de relații publice pentru a liniști publicul că AstraZeneca, dezvoltat la Universitatea Oxford din Marea Britanie, funcționează.

Germania a administrat până acum 5 milioane doze de vaccin. Asta înseamnă aproximativ șase pentru fiecare 100 de rezidenți, bazându-se în principal pe vaccinul Pfizer.

Acest lucru îl plasează cu mult în spatele Regatului Unit, care se bazează foarte mult pe AstraZeneca și care a inoculat mai mult de 26 de pacienți din fiecare sută de oameni.

PlaySport
Teo Trandafir, impresionată până la lacrimi! De ce a făcut-o să plângă Micuțu de la Insula de 1 milion
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est e provocatoare
Cancan.ro
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
EVZ.ro
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Studentul criminal din Timișoara și-ar fi terorizat și fosta iubită. "Dormea pe preș." Detalii incredibile despre Mirel Dragomir, omul care i-a luat viața Andreei Morega
Redactia.ro
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Capital.ro
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii îşi schimbă viaţa, Peştii au grijă de sufletul lor
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro