Angela Merkel a făcut anunțul oribil. E oficial, sute de mii de români suferă!

Cancelarul Germaniei, anunț important

Angela Merkel a făcut un anunț teribil pentru sute de mii de români. Ce se întâmplă și care sunt declarațiile oficialului? Cancelarul german vine în prim-plan cu o veste teribilă.

Angela Merkel, anunț crunt. Declarațiile oficiale ale cancelarului german

Angela Merkel a venit cu noi vești despre situația în care se află Germania. Cancelarul a anunțat că restricțiile destinate combaterii pandemiei de coronavirus vor fi prelungite cel mai probabil până în ianuarie. Excepție ar fi cazul în care cifrele de infectări ar scădea suficient, moment în care germanii vor primi o învoire excepțională de Crăciun. Cancelarul a convenit, alături de ceilalți lideri, prelungirea măsurilor până pe cel puțin 20 decembrie. Cu toate astea, e foarte probabil să rămână în vigoare și în luna ianuarie. Amintim că Germania a intrat în carantină parțială pe data de 2 noiembrie, moment în care barurile și restaurantele au fost închise, dar școlile și magazinele au rămas cu programul valabil.

„La 4 săptămâni de la aplicarea acestor restricţii, vedem că acestea au oprit creşterea exponenţială a ratei de infectare. Însă succesul este doar parţial. Stă în puterea noastră. Nu suntem neputincioşi. Fără îndoială, mai avem câteva luni foarte dificile în faţă. Dar, aşa cum oamenii au luptat să depăşească atâtea probleme majore în istoria umanităţii, şi noi, fiecare dintre noi, putem contribui la înfrângerea acestei pandemii”, a declarat Angela Merkel.

Medicii, bătrânii și lucrătorii din căminele pentru vârstnici au întâietate la vaccin

Rectricțiile vor fi totuși relaxate în Germania în preajma sărbătorilor, când vor fi permise adunări de cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii. Oficialul german a mai anunțat că în perioada următoare va începe vaccinarea după un plan definitivat în prezent de guvernul federal și de cele 16 landuri. Cei care urmează să primească dozele de vaccin o să fie lucrătorii din căminele de bătrâni, medicii și persoanele care fac parte din categoria de risc.

Cetăţenii ar trebui să primească un răspuns unificat”

Cetăţenii ar trebui să primească un răspuns unificat, un răspuns comun de la guvernul federal şi guvernele landurilor. De fapt, ei au dreptul la asta. De această dată lucrăm din greu în această privinţă”, a subliniat Merkel.  „Trebuie să ne aşteptăm la faptul că lucrurile vor fi mai dificile pe viitor faţă de perioada verii (…) Vom continua să trăim cu virusul”, spune Merkel, potrivit Deutsche Welle, în august 2020. Se pare că sugestiile și ipotezele oficialilor și specialiștilor s-au divedit a fi adevărate până la urmă. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI