Angela Merkel a dat vestea sumbră. Ce se întâmplă cu sute de mii de români din Germania

Germania nu relaxeaza restrictiile

Angela Merkel a făcut anunțul sumbru în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Restricțiile impuse, printre care închiderea restaurantelor și locurilor de cultură, rămân în vigoare până pe 10 ianuarie 2021. Astfel, sute de mii de români, care trăiesc și muncesc în Germania, vor fi afectați.

Germania a prelungit restricțiile pentru a limita răspândirea coronavirusului. Restaurantele și spațiile de cultură rămân închise

Restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus în Germania se prelungesc până pe data de 10 ianuarie, a anuntat cancelarul Angela Merkel în urma unei întâlniri cu miniștrii-președinți ai landurilor, scrie AFP. Printre restricțiile impuse se regăsesc închiderea restaurantelor și a spțiilor de cultură.

Landurile isi continua reglementarile pana la 10 ianuarie, ceea ce inseamna ca, in principiu, situatia ramane asa cum este in prezent, cu exceptia reglementarilor de Craciun„, a anuntat miercuri seara, intr-o conferinta de presa, Angela Merkel.

Germania nu are rezultate mulțumitoare în ceea ce privește pandemia

Germania este încă „foarte departe” de datele sperate în lupta împotriva coronavirusului, a apreciat Angela Merkel, subliniind că în mai multe locuri din țară „numarul mortilor zilnice este in continuare foarte mare„.

Angela Merkel și conducatorii celor 16 landuri germani au convenit săptămâna trecută ca barurile, restaurantele, locurile de cultură sau cluburile de sport să rămână închise timp de încă o lună. De asemenea, accesul în magazine rămâne restrâns la un număr de clienți în funcție de suprafață.

Contactele sociale, mai permisive între Crăciun și Revelion

Pe de altă parte, reglementarile cu privire la contactele sociale urmează să fie relaxate de la 23 decembrie la 1 ianuarie, între Crăciun și Revelion.

Pană acum, reuniunile private – limitate la cinci persoane – vor putea fi de zece persoane în perioada sărbătorilor, iar copiii în vârstă de până la 14 ani nu sunt incluși în acest numar, excepție făcând Berlinul, unde se pot reuni maximum 5 persoane.

În ianuarie se va stabili ce se va întâmpla în continuare

Daca toate eforturile depuse sunt zadarnicite de un comportament nerezonabil acasa, aceasta va fi o noua sursa majora de infectie„, a avertizat Merkel.

Cancelarul Germaniei și șefii landurilor urmează să se întâlnească din nou pe 4 ianuarie pentru a analiza situatia și a se vedea ce măsuri se vor impune în continuare.

Primele doze de vaccin, insuficiente

Angela Merkel a mai spus că, în așteptarea unei probabile aprobari a folosirii vaccinurilor Biontech/Pfizer și Moderna de către Agenția Europeană a Medicamentului până la sfârșitul anului, aproximativ 70 de milioane de doze din ambele vaccinuri ar putea să fie livrate, în primul trimestru al lui 2021, în Germania.

Numarul de doze anunțat este insuficient pentru populatia germana, apreciază Angela Merkel, precizând că Germania urmează ca în această iarnă să nu dispună de stocuri mari de vaccin.

487 de oameni au murit de coronavirus în Germania, în ultimele 24 de ore

Pe de altă parte, bilantul infectărilor cu noul coronavirus a crescut cu 22.046 de cazuri, la 1.106.789, a anuntat joi Institutul Robert Koch. Doar miercuri s-au înregistrat 17.270 de noi infectări.

De asemenea, bilanțul mortilor din cauza coronavirusului a crescut cu 479 la 17.602 decese de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au pierit 487 de oameni din cauza virusului din China.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI