Angajatul de la Stat care a luat un bonus de 27.000 euro. Culmea, mai are și un salariu de 12.000 de euro pe lună
Un scandal pe scena politicii românești a apărut după ce, un angajat de la stat a primit un bonus semnificativ de 27.000 de euro, în plus față de un salariu lunar de 12.000 de euro. Această situație a atras atenția și a stârnit discuții tensionate în rândul românilor, dat fiind că suma bonusului este uriașă, mai ales în contextul unui salariu lunar net superior multor colegi de breaslă.
Reacția lui Marcel Boloș despre bonusul încasat de șeful ASF
În cadrul emisiunii „Jurnalul de Seară” de la Digi24, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a fost întrebat de realizatorul Cosmin Prelipceanu despre situația în care președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a primit, pe lângă salariul său lunar de 12.000 de euro, un bonus de 27.000 de euro.
„Apare informația că Hotnews cere datele, și le obține, că anul trecut Nicu Marcu, fostul șef ASF a primit un bonus de 27.700 de euro. Vrem să ne spuneți cum vi se pare. La un salariu de 12.000 de euro pe lună”, a spus realizatorul emisiunii.
Marcel Boloș a demonstrat a fi foarte discret în declarații, neoferind un răspuns clar și direct la această întrebare, evitând să își exprime opinia în mod explicit.
Mai mult, ministrul a comparat situația sa personală, menționând că, pentru funcția sa, primește un salariu de 12.000 de lei pe lună, fără bonusuri, și că muncește între 12 și 14 ore pe zi.
Acesta a sugerat o comparație între situațiile celor doi, subliniind că aceasta „nu sună deloc bine”. Această declarație obiectivă scoate în evidență o abordare neutră și pasivă asupra subiectului remunerațiilor înalte din bugetul statului.
„Ăăă, față de ăăă, ministrul Finanțelor, care are 12.000 de lei pe lună, și absolut nimic altceva, n-am niciun bonus, și muncesc câte 12, 14 ore pe zi, deci… faceți comparația și vedeți că nu sună deloc bine.
Fiecare își evaluează munca și crede că poate fi recompensat la un nivel mult mai bun, sau mult mai mare, dar comparativ cu ceea ce înseamnă remunerația unui ministru, cifrele vorbesc de la sine”, a declarat minstrul Boloș, la Digi 24.
CITEȘTE ȘI: Ministrul Finanțelor, prima declarație despre demisie. Cum explică Marcel Boloș reducerea de deficit bugetar
Mesajul lui Nicu Marcu pentru companiile de asigurări
În urmă cu un an, Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a emis un avertisment către companiile de asigurări referitor la impunerea unor tarife exagerate pentru RCA.
El a subliniat că instituția pe care o conduce nu va ezita să intervină pentru a proteja cetățenii de posibilele prețuri excesive. Mai mult, la acea vreme, în contextul discuțiilor despre tarifele RCA, Ministerul de Finanțe, la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară, a avansat o propunere de Hotărâre de Guvern pentru limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință.
Această mișcare indică o abordare proactivă pentru a reglementa piața asigurărilor auto și pentru a proteja consumatorii de posibilele prețuri excesive.
“Avertizăm companiile de asigurări să nu speculeze perioada de criză practicând tarife exagerate în detrimentul consumatorilor din piață. Dacă vom constata că vor dezavantaja asigurații, nu vom ezita să aplicăm toate măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor care au nevoie de polițele RCA”, a declarat Nicu Marcu pentru Digi24.ro.
CITEȘTE ȘI: Românii care au scăpat de RCA în 2024. Pentru ce vehicule nu-ți mai trebuie asigurarea de răspundere auto