09 mart. 2021 | 14:50

Angajatul care a dezvăluit ororile de la ATI Sibiu este audiat azi. Informații de ultimă oră

News
Angajatul care a dezvăluit ororile de la ATI Sibiu este audiat azi. Informații de ultimă oră
Angajatul care a dezvaluit ororile ATI, audiat azi

Conform surselor Realitatea Plus, angajatul care a povestit despre situația pacienților legați de pat la ATI Sibiu ar urma să fie audiat azi de procurori, după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis și un dosar penal in rem pentru omor.

Angajatul care a dezvăluit ororile de la ATI Sibiu este audiat azi

Conform sursei citate, anchetatorii doresc să stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între decese pacienților cu coronavirus și relele tratamente ce le-ar fi fost aplicate.

Astfel, un fost angajat al secției ATI de la Spitalul Județean Sibiu a făcut luni dezvăluiri șocante din secția ATI Sibiu pentru turnulsfatului.ro. El a spus că că cel puțin până luna trecută, pacienții cu coronavirus din ATI ar fi fost sedați puternic indiferent de starea în care se aflau, chiar și cu trei medicamente odată.

În plus, aceeași persoană a spus că bolnavii critici ar fi fost legați de mâini și de picioare, iar mulți pacienți ar fi decedat sufocați din cauza aceasta.

Tot fostul angajat a mai declarat că mulți pacienți au fost ignorați de medicii cu experiență, iar uneori chiar și de cei rezidenți.

Ce s-a întâmplat la ATI Sibiu

De altfel, Alin Bratu, jurnalist la Turnul Sfatului și autorul articolului  ”Și eu am omorât oameni!” Dezvăluiri șocante din secția ATI COVID a Spitalului Județean, a scris:

„Din câte îmi spune, nu se evaluează fiecare pacient în parte, nu se verifică ce alte boli au avut, ce alte medicamente trebuie să ia. Au fost cazuri, destul de multe, în care pacienții, din lipsa oxigenului, intrau în panică, nemaiputând respira și își smulgeau branulele sau se mișcau în diferite feluri necontrolate.”

Tot autorul articolului a spus că, potrivit statisticilor oficiale, la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu, mortalitatea este uriașă, dublă chiar față de alte unități sanitare:

„Mortalitatea în ultimele 6 luni e de 75.76%, au fost 392 de persoane internate și au decedat 297, iar per total, mortalitatea e de 71,51%.”

Purtătorul de cuvânt al unității Spitalului Județean din Sibiu, Decebal Toderiță, a spus că, momentan, conducerea se întrunește pentru a vedea ce e de facut după aceste dezvăluiri, conform Europafm.

„În cursul zilei de astăzi (n.red.ieri) va avea o ședință a comitetului director al spitalului unde va fi discutat și analizat punctual acest subiect. Vom reveni cu detalii după încheierea comitetului, în funcție de hotărârea pe care o va lua conducerea spitalului.”

Dar primprocurorul Ion Veștemean a confirmat, tot pentru Europa FM, că Parchetul de pe langă Tribunalul Sibiu deschide dosar penal pentru omor:

„Având în vedere articolul din Turnul Sfatului, vom deschide un dosar cu privire la infracțiunea de omor. Urmează ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză.”

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro