19 ian. 2022 | 20:12

Angajații STB protestează și joi, 20 ianuarie? Vești proaste pentru toți călătorii, ce se întâmplă cu transportul

News
Angajații STB protestează și joi, 20 ianuarie? Vești proaste pentru toți călătorii, ce se întâmplă cu transportul
Angajații STB protestează și joi, 20 ianuarie?

Angajații STB ar putea protesta mâine, 20 ianuarie, așadar orașul ar putea fi paralizat de greva celor care conduc autobuze, troleibuze și tramvaie. Angajații Societății de Transport București sunt nemulțumiți de salarii și ar putea refuza să mai facă cursele. Protestul lor ar putea începe de dimineață sau în timpul zilei.

Angajații STB protestează și joi, 20 ianuarie?

Angajații STB ar putea protesta joi, deși nu a fost încă anunțată o oră exactă întrucât nu este un protest organizat oficial, cu declanșarea unui Conflict de Muncă, ci ar putea fi o acțiune spontană a angajaților supărați, sunt de părere sindicaliștii. Întrucât șoferii sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc, dar și de condițiile de muncă, ei ar putea să refuze să mai iasă pe traseu, fapt ce le-ar putea crea neplăceri bucureștenilor.

Sindicaliștii de la STB susțin că angajații solicită o mărire de salariu de 10%. La ora actuală, salariul mediu este de 4 mii de lei, dar au fost scoase multe curse și ture de weekend, cu care șoferii își mai puteau rotunji veniturile.

Adrian Criț, directorul STB, a spus că anul trecut salariile au crescut cu 10 la sută, drept urmare nu toți angajații ar fi supărați. Mai mult, directorul subliniază că protestul ar fi organizat chiar de unii sindicaliști și că este ilegal.

Protest al angajaţilor STB, azi, 19 ianuarie

Menționăm că și azi, 19 ianuarie, peste 700 de angajați din transportul public din București au protestat în curtea instituției, fiind nemulțumiți de modul în care se desfășoară negocierile, precum și de condițiile de lucru și salarizare. Serviciile de transport public nu au fost afectate, întrucât angajații care protestau nu erau de serviciu.

Însă angajații STB au luat în calcul întreruperea circulației transportului în comun, în zilele următoare, în cazul în care negocierile eșuează. Oamenii care au protestat azi spuneau că le-a expirat contractul colectiv de muncă şi vor şi o majorare salarială, întrucât majorări salariale nu au mai avut de trei ani, în condițiile în care rata inflației a crescut. Potrivit Digi 24, ar urma să aibă o creştere de 200 de lei la un salariu mediu, spre exemplu, al şoferilor de STB de 4100-4200 de lei.

De asemenea, oamenii au mai cerut și demisia directorului Regiei de Transport Bucureşti. În luna martie a anului trecut Consiliul de Administrație a numit un nou director general al STB, în persoana lui Adrian Criț. Acesta are experiență în domeniu, întrucât a mai fost director general al RATB în perioada 2010-2011.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro