Angajații de la Matei Balș rup tăcerea după incendiu. Ce se întâmplă, de fapt, în spital e ireal

Angajații de la Matei Balș rup tăcerea după incendiu. Ce se întâmplă, de fapt, în spital e ireal
Angajații de la Matei Balș rup tăcerea după incendiu

Angajații de la Matei Balș rup tăcerea după incendiu. Ce se întâmplă, de fapt, în spital e ireal. Citiți în articolul de mai jos ce se întâmplă cu adevărat în acest spital.

Se cere demisia ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Angajații din Sănătate ies în stradă

Angajații Institutului Matei Balș rup tăcerea după incendiul devastator care a răpit 7 vieți. Ce se întâmplă, de fapt, în instituția medicală este ireal.

Angajații din sănătate au anunțat anunță proteste de amploare în București, după tragedia de la Spitalul Matei Bals, în urma căreia șapte pacienți COVID internați acolo au murit în condiții groaznice.

Protest organizat pe 1 fabruarie

Astfel, Sindicaliștii de la SANITAS vor ieși luni, 1 februarie în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Aceștia îi vor cere premierului Florin Cîțu să investească mai mulți bani în spitale, precum și în resursa umană. Liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, a vorbit despre nemulțumirile salariaților din sistemul de sănătate.

Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul pentru că nimeni nu înțelege ce se întâmplă. De ce guvernanții fac anchete și întotdeauna țapul ispășitor este personalul medical, care, în cazul Balș și nu numai, sunt eroi. Vinovați sunt politicienii care 30 de ani nu au făcut absolut nimic. Politicienii sunt vinovați și nu personalul medical.

Angajații vor să-și caute dreptatea în stradă

Salariații mă tot sună. Vor să iasă acum în stradă, vor să iasă mâine în stradă, vor să facă greve. Dar noi le recomandăm să stea lângă pacienți, acolo este rolul lor. Sperăm să rezolvăm această situația prin negociere.

Ministrul Vlad Voiculescu, domnul Arafat sau domnul Citu, cine ar trebui să demisioneze. Îmi amintesc un episod din 2015-2016 când domnul Voiculescu era la meeting-uri neautorizate la acel moment. Acum de ce nu vine alături de noi? Sau să-și dea demisia„, a spus Viorel Hușanu, potrivit antena3.ro.

Ministrul Sănătății a anunțat că nu demisionează

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că nu demisionează. ”Cred că, în general, un obicei sănătos este să ne uităm care sunt responsabilităţile şi care sunt responsabilii. Or, în momentul acesta, în Spitalul ‘Matei Balş’ fie a fost o problemă cu comportamentul cuiva de acolo, fie a fost o problemă de investiţii prost făcute, respectiv investiţii care nu au fost făcute.

Dar, asta nu are legătură nici măcar cu Ministerul Sănătăţii, pentru că m-am interesat – nu numai cu persoana mea nu are legătură, ci Ministerul Sănătăţii, în general, a investit serios în Institutul ‘Matei Balş’ de-a lungul anilor. M-am uitat, în ultimii ani, investiţiile sunt consistente. Mai mult decât atât, nu a venit nicio cerere de finanţare, dacă vreţi, pentru schimbarea uneia din instalaţii sau pentru o investiţie anume care ar fi dus la o situaţie mai bună sau la evitarea incendiului”, a explicat Vlad Voiculescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI