Andrei Baciu, avertisment important despre vaccinarea anti-Covid-19: “Nu există nicio recomandare în acest sens”

Andrei Baciu, avertisment important despre vaccinarea anti-Covid-19: “Nu există nicio recomandare în acest sens”
Andrei Baciu, avertisment cu privire la schimbarea dozei de rapel

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a dorit să lămurească cetățenii cu privire la vaccinarea anti-Covid-19, dar și asupra eventualelor îndoieli pe care aceștia le au. Pentru că există mai multe controverse legate de tipurile de vaccine, Andrei Baciu a explicat clar și răspicat condițiile în care tipul de vaccin ar putea fi schimbat de la o doză la alta. În toate celălalte contexte, cetățenii trebuie să știe că vaccinarea se face în cazul ambelor doze cu același tip de vaccine.

“Nu câștigi nimic în plus dacă faci asta”

Andrei Baciu avertizează toți cetățenii care urmează să se vaccineze cu privire la aspectele pe care trebuie să le aibă în calcul atunci când trebuie să-și administreze cea de-a doua doză. Pentru că mulți români s-au arătat sceptici cu privire la eficiența serurilor, aceștia au luat în calcul schimbarea tipului de ser pentru o imunizare mai bună, din punctul lor de vedere.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, schimbarea dozei de rapel nu este o soluție pe care cetățenii ar trebui să o ia în calcul, dat fiind faptul că nu există nicio recomandare în acest sens. În plus, Andrei Baciu susține că imunitatea se obține prin administrarea ambelor doze cu același tip de ser, așa cum recomandă și producătorii vaccinurilor.

”Acest lucru se poate întâmpla doar dacă intervine o eroare medicală. Un gest intenționat, voluntar, nu există niciun fel de recomandare în acest sens, medicală, științifică, nu există niciun fel de practică la nivel global în acest sens, pe care de consecință nu poți face acest demers.

Te-ai vaccinat cu o singură doză și să intervină situația în care să îți alegi o a doua doză. Nu câștigi nimic în plus dacă de vaccinezi cu o altă doză de vaccin și nici nu câștigi prin eliminarea unor eventuale neplăceri ipotetice.

Rezultatele scontate în urma imunizării, avantajele și motivul pentru care ne vaccinăm este de a dobândi imunitate. Dobândim imunitate dacă folosim și utilizăm vaccinul în felul în care a fost el recomandat a fi utilizat”, a transmis acesta la Antena3.

De ce nu trebuie să renunțăm la efectuarea celei de-a doua doze

Andrei Baciu susține că incidentele petrecute în cazul vaccinării cu AstraZeneca au fost lămurite de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar românii nu au niciun motiv să evite sau să amâne vaccinarea cu cea de-a doua doză.

Acesta a afirmat că alegerea unei alte doze nu are nicio bază medicală sau științifică, motiv pentru care cetățenii trebuie să respecte recomandările stricte ale specialiștilor.

„Nu este posibil la nivel de alegere să poți schimba pentru că nu este o chestiune medical recomandată. Nu e o necesitate. Și, în plus, nu există niciun motiv pentru care să renunțăm la administrarea celei de-a doua doze, la efectuarea rapelului.

Ce s-a întâmplat cu vaccinul AstraZeneca este o situație care a fost elucidată și practic orice fel de semn de întrebare și orice fel de dubiu a fost spulberat ca urmare a analizei experților din cadrul Agenției Europene a Medicamentului”, a declarat Andrei Baciu, potrivit sursei citate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI