Anamaria Prodan și Gigi Becali, tirani în fotbal. Ce au putut să le facă lui Mirel Rădoi și Adi Mutu

Anamaria Prodan și Gigi Becali, tirani în fotbal. Ce au putut să le facă lui Mirel Rădoi și Adi Mutu

Naționala de tineret a devenit un focar de coronavirus, FRF anunțând în urmă cu cinci zile încă trei jucători confirmați cu COVID-19, după ce selecționerul Adrian Mutu a fost presat de cuplul Anamaria Prodan – Gigi Becali să îi convoace la lot pe jucătorii roș-albaștrii.

Focar de COVID-19 la naționala de tineret. Anamaria Prodan și Gigi Becali, responsabilii? Mirel Rădoi și Adi Mutu, vinovații fără vină

Înainte ca Mirel Rădoi și Adrian Mutu să anunțe lista convocărilor, a existat o ședință la federație cu cei doi selecționeri la care au participat și reprezentanți din sfera madicală. Concluzia a fost că atât naționala mare, cât și cea de tineret, urmau să renunțe la fotbaliștii infectați de la FCSB.

„Au făcut trei teste în patru zile şi protocolul FIFA spune că aceste teste nu sunt concludente. Ele ar fi trebuit să fie făcute într-un interval de 7-9 zile“, li s-a spus celor doi selecţioneri.

Rădoi s-a conformat și nu a chemat la lot pentru partidele cu Islanda, Norvegia și Austria niciun fotbalist de la FCSB. La fel a stat situația și în cazul lui Adrian Mutu, inițial.

„Olimpiu Moruţan şi Dennis Man au ieşit şi ieri pozitiv. Ei sigur nu vor fi în lot, e exclus să mai vină, pentru că altfel am periclita echipa naţională. Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că dacă s-ar întâmpla ceva, ar fi un dezastru!“, e declaraţia oferită de Mutu, în data de 30 septembrie.

A urmat tocmeala. Mai întâi, Mutu i-a inclus în lot pe Andrei Vlad și Darius Olaru, deși ambii fuseseră infectați cu noul virus. Cu cinci zile înaintea meciului cu Ucraina U-21, fostul fotbalist a mai făcut două convocări: Denis Man și Olimpiu Moruțan.

Potrivit Adevărul, după ședința de la FRF, în care Rădoi și Mutu au fost informați că nu pot aduce jucători de la FCSB, a început seria presiunilor dinspre Anamaria Prodan și Gigi Becali. Întâi, a fost contactat Rădoi, care a refuzat să pună în pericol sănătatea celorlalți fotbaliști.

Următorul a fost Mutu, în relații bune în special cu Anamaria Prodan. În contul acesteia, Mutu și-a schimbat poziția. Pentru a ascunde dezastrul, cei de la naționala de tineret au spus că bolnavii au apărut în lot, după deplasarea în Ucraina.

Răzbunarea 

Dat fiind că Rădoi nu a cedat în fața presiunilor, Becali, profitând și de cele trei înfrângeri ale naționalei, l-a sunat personal pe selecționer, apoi l-a făcut praf public, afirmând și că nu va mai vorbi cu presa.

„Bă… fără Man, Coman şi Tănase n-ai ce căuta la naţionala României. Aia-i naţională? Păi, Tănase e cel mai bun jucător din România la ora asta şi nu e convocat! Man, unul dintre cei mai buni. 15 milioane. Nu e convocat «15 milioane». 11-le ideal este: iei foaie şi scrii primul Tănase, după aia nu ştiu ce faci. Pui Tănase, Man, Coman şi Olaru. Ăştia 4. Fără ăştia nu poţi să începi, iei bătaie de la toţi. Dacă începi fără Tănase, nu ai ce să joci.

E numărul 1. Tănase, Olaru, Man şi Coman, s-a rezolvat echipa naţională a României. Mirel Rădoi nu e potrivit, dacă a mâncat trei bătăi. E finul meu şi îl iubesc, dar dacă mănânci trei bătăi? Eu îl ştiam pe Rădoi demn. De ce te mai agăţi? Ai mâncat trei bătăi, la revedere. Ce să mai faci? Gata!“, a spus Becali, joia trecută.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI