Anamaria Prodan, decizie radicală! A dat un antrenor afară, după primul meci

de: Ștefan R. Apostol
14 06. 2020

Liga 1 Betano de fotbal din România a revenit cu scandal și cu meciuri anulate încă din această a treia etapă a Play Off-urilor. În condițiile date au fost puse sub semnul întrebării și meciurile programate pentru următoarele 3 zile. În cele din urmă meciurile de sâmbătă s-au jucat, la fel și în cazul meciurilor de azi, duminică 14 iunie și luni, 15 iunie.

Anamaria Prodan, decizie radicală la prima ședință a clubului

Pentru cei care nu sunt la curent cu informațiile din fotbalul românesc, vă reamintim că Anamaria Prodan, conform informațiilor publicate în 3 iunie, devenea acționar cu drept de vot în Consiliul de administrație al echipei sibiene Hermannstadt. La venirea ei ca și acționar, antrenor al echipei era Vasile Miriuţă.

Anamaria Prodan, decizie radicală! A dat un antrenor afară, după primul meci

Acesta a rezistat pe banca sibienilor doar opt meciuri din Liga 1 Betano. Decizia demiterii acestuia venind ieri, după meciul de 1-1 cu Sepsi. În cele opt partide jucate până în acest moment, procentajul era în favoarea lui Miriuță și al sibienilor, dar relația dintre Anamaria Prodan și Miriuță era deja una tensionată, încă de pe vremea când acesta, în 2017, antrena echipa din Ștefan cel Mare, Dinamo București.

A dat un antrenor afară, după primul meci, se pare că sunt reglări de conturi

Dacă e să ne luăm după aceste antecendente, am putea spune că a fost vorba de o reglare de conturi personale între cei doi, astfel că printr-un comunicat al Consiliului Director al echipei din Sibiu, era anunțată decizia de demitere a actualului antrenor, Vasile Miriuță.

„Ieri, a fost şedinţă cu toţi membrii din Consiliul Director şi am decis că, aşa cum merg lucrurile, nu suntem pe drumul cel bun. S-a votat pentru schimbare. Am fost prezente la şedinţă 8 persoane, dintre care 3 cu voturi duble. 90% au fost pentru (n.r. – schimbarea lui Miriuţă din funcţie“, a declarat finanţatorul Claudiu Rotar.

Același Claudiu Rotar a mai declarat că se gândesc să aducă în locul lui Miriuță un antrenor spaniol care nu a mai antrenat până în acest moment niciun minut în Liga 1 Betano, dar nu a dat nici un nume în acest sens.