Ana Maria Bărbosu, declarație sfâșietoare la revenirea în țară. Copleșitor ce a spus: “Nu cred că voi putea uita vreodată ce s-a întâmplat”

de: Violeta Badea
08 08. 2024

Ana Maria Bărbosu a revenit în țară miercuri, 7 august, după participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a experimentat o serie de trăiri intense. În cadrul finalei de la sol, gimnasta a fost inițial medaliată cu bronz, dar, după o contestație din partea delegației Statelor Unite, americanca Jordan Chiles a obținut locul 3, iar sportiva noastră a fost retrogradată pe poziția a patra.

Ana Maria Bărbosu, primele declaraţii de la revenirea în ţară

În fața jurnaliștilor prezenți pe Aeroportul ”Henri Coandă”, Ana Maria Bărbosu a vorbit despre experiența de la Jocurile Olimpice 2024, unde a pierdut pe nedrept medalia de bronz.

Sportiva a spus că se luptă cu sentimentele de tristețe și dezamăgire. ”Am avut sentimente mixte și de tristețe, și de dezamăgire”, a declarat ea.

Totuși, gimnasta a subliniat că încearcă să rămână cu aspectele pozitive ale experienței de la Paris, reflectând asupra momentelor pline de bucurie și mândrie.

”Momentul a fost foarte intens”

Ana Maria Bărbosu a descris atmosfera din sala de concurs ca fiind extrem de intensă, cu emoții copleșitoare care au necesitat timp pentru a fi procesate.

”Atunci, în sală, momentul a fost foarte intens, dar după aceea a trecut puțin timp și a trebuit să mă calmez, să-mi stăpânesc emoțiile și gândurile. Și asta încerc să fac și acum”, a explicat ea.

În ciuda faptului că momentul a fost greu de acceptat, Ana Maria Bărbosu a subliniat că nu își dorește să uite experiența.

”Sincer nu cred că voi putea uita vreodată ce s-a întâmplat. Dar nici nu cred că mi-aș dori să uit, pentru că au fost niște clipe unice. A fost prima mea participare la Jocurile Olimpice și acele momente le iau cu mine”, a adăugat gimnasta.

Ana Maria Bărbosu consideră că această experiență o va ajuta să devină o persoană mai puternică.

Citește și Decizia luată de Sabrina Voinea imediat ce a ajuns în țară. Ce spune despre retragerea din gimnastică după umilința de la Jocurile Olimpice!

Ce a declarat Sabrina Voinea la întoarcerea în România după Jocurile Olimpice 2024

O altă gimnastă afectată de deciziile arbitrilor a fost Sabrina Voinea. Ea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700.

Timp de câteva secunde, Ana Maria Bărbosu a fost câștigătoarea medaliei de bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles i-a adus americancei locul 3, cu 13.766.

”Eu n-am avut nicio ieșire din covor și îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate. Sunt mai OK, încerc să-mi revin pe parcurs, o să vorbesc și cu mama, o să ne luăm o vacanță și poate o să-mi revin, dar îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate.

Voi vorbi cu mama, eu îmi doresc să nu mă retrag și să continui cu gimnastica”, a declarat Sabrina Voinea la revenirea în țară.

Citește și De ce mama Sabrinei Voinea nu a acceptat sub nicio formă ca fiica ei să fie antrenată de altcineva: “Au încercat să mă constrângă!”!