Ana Bărbosu nu se lasă nici ea. Vrea să i se facă dreptate. A depus contestație la TAS

de: Violeta Badea
08 08. 2024

După ce Sabrina Voinea a ajuns la TAS pentru a-și face dreptate, Ana Bărbosu o urmează, fiind extrem de nemulțumită de ceea ce s-a întâmplat în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris. În ciuda faptului că inițial a fost pe podium, gimnasta a fost nevoită să se mulțumească cu locul 4 după ce contestația americancei Jordan Chiles a schimbat ierarhia.

Ana Bărbosu calcă pe urmele Sabrinei Voinea. Gimnasta luptă pentru dreptate la TAS

Imediat după finală, Ana Bărbosu a fost văzută sărbătorind cu drapelul României, având pe umeri o bucurie care părea că se va transforma într-o medalie olimpică.

Nota sa inițială de 13.700 i-a asigurat locul pe ultima treaptă a podiumului. Însă, după ce nota lui Jordan Chiles a fost ajustată de la 13.666 la 13.766, gimnasta noastră a fost retrogradată pe locul 4. Imaginile de la momentul descoperirii schimbării sunt emoționante și au surprins durerea profundă a sportivei românce.

”A fost un vis împlinit pentru câteva zeci de secunde”

Ana Bărbosu a declarat ulterior: ”A fost un vis împlinit pentru câteva zeci de secunde, apoi arbitrele au decis altceva. Nimeni nu știe cât de greu este acest moment pentru mine, dar și locul 4 e bun, chiar dacă a fost greu să ajung pe locul 3 și apoi să fiu dată la o parte.”

Aceste cuvinte reflectă frustrarea și dezamăgirea sportivei, dar și curajul de a lupta pentru dreptate. Ana Bărbosu este hotărâtă să-şi facă dreptate și s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Citește și Cazul care ar putea fi salvarea Sabrinei Voinea în scandalul de la JO 2024. TAS a început audierile, când va veni verdictul!

Cristian Jura a confirmat că există două contestații la TAS

Cristian Jura a confirmat că există două contestații în curs de analizare la TAS: una referitoare la nota de dificultate a Anei Bărbosu și alta legată de depunctarea Sabrinei Voinea.

Arbitrul român de la TAS a subliniat că probatoriul pentru contestația lui Bărbosu este bine fundamentat și bazat pe filmări și fotografii.

”Da, vă pot confirma asta. Poate a fost mai discretă”, a declarat Jura, potrivit Golazo, subliniind că analiza detaliată a contestațiilor ar putea aduce schimbări semnificative în clasament.

Țara noastră nu a mai câștigat o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012, la Londra, când Sandra Izbașa a obținut aurul la sărituri, Cătălina Ponor a câștigat argintul la sol, iar echipa feminină a României a luat bronzul.

Citește și Un arbitru român la TAS face lumină în cazul Sabrinei Voinea. Există două variante luate în calcul. Verdictul s-ar putea lăsa așteptat!