Amestecul simplu care te scapă imediat de căpușele din curte. Nu vei mai avea vreo grijă

de: Stan Nicu
29 05. 2022

Odată cu venirea primăverii cabinetele de medicină de urgență se umplu de persoane mușcate de căpușe. Insectele, a căror mușcătură poate cauza omului boli grave dacă nu se ajunge în timp util la medic, sunt adesea luate din parcuri, ieșiri la iarbă verde…etc. Care este amestecul simplu care te scapă imediat de căpușele din curte.

Cum scapi rapid și eficient de căpușele din curtea ta. Din ce se face amestecul care gonește periculoasele insecte

Fiind atât de periculoase, este important pentru aceia care au curți să țină mereu căpușele departe de proprietatea lor. În cele ce urmează îți vom prezenta o soluție puternică împotriva periculoaselor insecte, preparată din câteva ingrediente pe care cu siguranță le ai prin casă.

Conform Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA, căpușele sunt insecte care se pot atașa de gazdă atunci când se merge prin iarbă, tufișuri și plante. Odată ce au găsit o gazdă, căpușa se mută în locurile calde și umede ale corpului și încep să sugă sânge.

Unde se instalează căpușele pe animalele de companie

Insectele parazite pot cauza infecții, mâncărimi și iritații ale pielii la animalele de companie și pot, de asemenea, transmite boli grave prin mușcătura lor. Locurile lor preferate de pe corpul animalelor de companie sunt urechile, gâtul și zona inghinală.

Căpușele pot transmite omului numeroase boli, printre care:

Tularemia
Febra căpușelor din Colorado
Febra cu pete din Munții Stâncoși
Paralizia de căpușă la copii
Boala Lyme

Căpușele pot aduce moartea

În plus, căpușele pot cauza omului afecțiuni ale inimii, sistemului nervos, rinichilor, glandei suprarenale, ficatului și pot aduce chiar moartea.

Amestecul care va ține căpușele departe de grădina ta este compus din:

-Bicarbonat de sodiu
-Sare de masă
-Apă
-Oțet de cidru de mere

Se amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu, cu 2 linguri de sare și 2 linguri de apă. Se amestecă bine până se creează o pastă. Dacă este necesar, mai puteți adăuga puțină apă.

Căpușele nu se înțeleg deloc cu bicarbonatul de sodiu

Puteți pune acest amestec în locurile care servesc drept intrare pentru căpușe. Bicarbonatul de sodiu este un incredibil repelent natural împotriva acestor paraziți pariculoși.

O soluție asemănătaore poate fi folosită și pentru animale. Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de sare, un pahar de oțet de mere și un pahar de apă.

Soluția nu afectează animalul de companie

După, se toarnă toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator. Se agită bine înainte de utilizare, după care se pulverizează pe suprafețele pe care bănuiți că se află aceste insecte. Soluția se poate pulveriza chiar și pe blana sau hainele animalului de companie, pentru că nu este deloc toxică.