Amestecul puternic prin care albești hainele la mașina de spălat. Ce să pui alături de detergent

de: Manolică Anca
03 04. 2023

Hainele albe se pătează și se îngălbenesc destul de repede. Astfel, nimic nu poate fi mai deranjant, mai ales când e vorba de tricoul sau cămașa proaspăt cumpăate. Din fericire, există câteva metode pentru a recăpăta albul pur și strălucitor după care tânjim cu toții. Iată ce amestec puternic să folosești, împreună cu detergentul.

Cum redai rufelor albul strălucitor

Unul dintre coșmarurile gospodinelor este îngălbenirea hainelor albe! Mai ales dacă se numără printre cele preferate sau cele care nu au fost purtate de prea multe ori. Din păcate, după câteva spălări, țesăturile ajung să se deterioreze sau să se îngălbenească. Aceeași problemă apare și în cazul așternuturilor de pat, care își pierd acel alb imaculat de la început.

Din fericire, pe lângă produsele chimice care se regăsesc în magazine și care pot dăuna pielii, există și metode naturiste, care vin în ajutorul gospodinelor.

Ce amestec ar trebui să folosești

Cel mai bun mod de a păstra albul rufelor este, desigur, să previi problemele de culoare în primul rând. Întotdeauna separă albul de țesăturile colorate și spală articolele foarte murdare împreună cu alte haine murdare pentru a preveni răspândirea murdăriei.

De asemenea, folosește cantitatea corectă de detergent recomandată pentru mărimea încărcăturii și nu umple mașina în exces. Acest lucru ajută murdăria și reziduurile să se clătească complet din haine și lenjerie la spălare.

Însă, specialiștii vin și cu anumite recomandări de produse naturiste. Sarea și bicarbonatul sunt două dintre ele, ingrediente ce se regăsesc în casele tuturor gospodinelor. Amestecate, ele pot reda hainelor și așternuturilor „gloria” lor de odinioară. Așadar, înainte de a pune rufele în mașina de spălat, „pregătește-le” cu această metodă de îndepărtare a petelor îngălbenite.

Vei avea nevoie de o jumătate de ceașcă de sare, pe care să o amesteci cu o treime de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă clocotită. Când ingredientele s-au dizolvat în apă, înmoaie hainele în amestec și lasă-le să se înmoaie timp de 30 de minute. Ulterior, bagă rufele la ciclul normal de spălare și vei vedea cum acestea își vor recăpăta albul inițial.

Citește și: Trucurile banale prin care tricourile tale nu se vor mai decolora. Ce trebuie să faci înainte să le pui în mașina de spălat