Amestecul puternic pentru plante mereu înflorite. Se schimbă totul în doar 48 de ore

de: Mariana Olteanu
04 08. 2023

Foarte mulți oameni au ca hobby grădinăritul. În încercarea de a obține cele mai frumoase flori, grădinarii apelează la diverse trucuri. Printre ele se numără și obținerea unui îngrășămmânt natural. Pentru realizarea acestuia, veți avea nevoie de doar două ingrediente.

Secretul unor flori frumoase

În momentul în care ne apucăm de grădinărit, ne dorim să obținem flori asemenea celor din revistă. Pentru a obține flori frumoase, poți apela la ajutorul unui truc natural, pentru care nu va trebui să scoți foarte mulți bani din buzunar.

Pentru acesta, vei avea nevoie de doar două ingrediente, pe care, majoritatea persoanelor le au în casă. Îngrășământul obținut va stimula plantele să crească. Mai mult, acestea vor fi apărate și de dăunători, care pot apărea oricând.

Cele mai predispuse la atacul acestor mici insecte sunt florile din grădină. Grădinarii experți recomandă ca acest truc să fie folosit în momentul în care planta crește. Mai exact, la începutul primăverii până în luna octombrie.

Pentru acest tratament, vei avea nevoie de ghimbir și scorțișoară. Acestea conțin minerale, calciu, potasiu, vitamina C, fosfor și magneziu. Cu ajutorul acestui îngrășământ, plantele vor crește mai rapid.

Te-ar putea interesa și: Cu ce să stropești mușcatele la sfârșit de iulie, ca să reziste mai mult timp. Secretul grădinarilor experți

De ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea îngrășământului

Ai fi tentat să crezi că pentru obținerea unui îngrășământ de calitate, vei avea nevoie de o mulțime de ingrediente. Însă, în realitate nu este așa. Pentru prepararea acestuia, vei avea nevoie de:

  • 50 de grame de ghimbir proaspăt, tăiat bucăți mici
  • 5 grame de scorțișoară (o felie pe care o tai bucățele)
  • Un litru de apă

Te-ar putea interesa și: A tratat castraveţii din grădină cu iaurt şi totul s-a schimbat în doar câteva zile. Secretul bunicilor experţi în agricultură

Mod de preparare

Primul pas constă în punerea bucăților de ghimbir și scorțișoară, într-un blender. Acestea se pun la mixat, până când se obține o pastă.

Următorul pas constă în adăugarea unei linguri din acel amestec în litrul de apă și las-o să stea așa timp de câteva ore. Ulterior, cu soluția obținută se udă plantele. Specialiștii te sfătuiesc să ții compoziția la frigider. Aceasta poate fi folosită în termen de zece zile. Rezultatele vor apărea încă din primele zile de la folosire. Plantele vor înflori și culorile acestora vor fi mult mai intense.

Te-ar putea interesa și: Așa ai trandafiri frumoși toată toamna. Trucul florarilor pentru o grădină luxuriantă