Amestecul puternic pe care să-l pui în mașina de spălat pentru prosoape. Vor rămâne ca noi mai mult timp

de: Bișinicu Andreea
12 04. 2023

Prosoapele din microfibră sunt esențiale în fiecare gospodărie, având în vedere faptul că depășesc toate celelalte țesături datorită faptului că sunt moi, absorb foarte bine, șterg impecabil, nu lasă dâre și sunt extrem de rezistente.

Cum speli corect prosoapele din microfibre

Prosoapele din microfibră sunt esențiale în fiecare gospodărie, având în vedere faptul că depășesc toate celelalte țesături datorită faptului că sunt moi, absorb foarte bine, șterg impecabil, nu lasă dâre și sunt extrem de rezistente.

Cu toate acestea, poate deveni destul de dificil să le speli, dacă nu respecți anumiți pași simpli. Experții vă dau câteva sfaturi privind cele mai tari trucuri de a spăla prosoapele din microfibră.

Pentru început, trebuie să ții cont de faptul că ele se spală separat de celelalte rufe sau articole vestimentare, ca să te asiguri că se curăță cum trebuie, iar materialele nu vor avea de suferit.

Prosoapele din microfibră vor culege tot felul de bacterii, praf, grăsime și murdărie în timp ce curățați, așa că spălarea lor după fiecare utilizare este esențială.

Dacă le îngrijești corect, cârpele tale din microfibră ar trebui să reziste ani de zile, fără să se deterioreze.

Citește și De ce se spală prosoapele de bucătărie separat. Greşeala făcută de toate gospodinele din România

Ce tip de detergent trebuie să folosești

Microfibra este un material sintetic format din milioane de fibre minuscule, de obicei poliester sau nailon. Secretul de a le spăla corect este să folosești apă rece și un detergent blând cu țesăturile.

Dacă este nevoie, poți adăuga și 2 linguri de oțet, pentru a neutraliza izurile înțepătoare. Cum se curăță corect cârpele din microfibră:

  • Spălați prosoapele din microfibră separat de alte țesături. Microfibra este un magnet pentru scame, astfel încât poate colecta fire de la alte rufe, în procesul la spălare.
  • Nu folosiți balsam sau înălbitor. Balsamătorul de rufe va înfunda fibrele, iar înălbitorul va roade țesătura.
  • Spălați cu apă rece sau caldă și detergent blând.
  • În cazul în care cârpele din microfibră au căpătat un miros neplăcut, adăugați o lingură de oțet la ciclul de spălare.
  • Întindeți prosoapele pe frânghie, la aer curat sau în pod. Nu le puneți în uscător. Căldura le va micșora și deteriora.

Citește și Cât de des trebuie schimbate prosoapele din baie. Multe românce fac greşeala asta, din păcate